НачалоНовиниУстройствата с Android 4.4 KitKat все още са под 10%

Устройствата с Android 4.4 KitKat все още са под 10%

2725
Написана от  nixanbal 05 май 2014
Устройствата с Android 4.4 KitKat все още са под 10%

Устройствата с най-новата версия на Android продължават бавно да се увеличават и към началото на май вече имат дял от 8.5%. Процентът обаче е нищожен на фона на Jelly Bean - по-старото издание, което все още се ползва от над 60 на сто от потребителите на дроиди. 

Делът на KitKat не спира да расте, но платформата беше представена преди повече от половин година, а все още не може да прехвърли 10-процентната граница. Ръстът за последния месец е 3.2%. 

Така към 1 май все още Jelly Bean е най-популярната версия на Android с 60.8% дял, следвана от почти забравената Gingerbread с 16.2% и Ice Cream Sandwich с 13.4%.

Android 4.4 KitKat с 8.5% дял

Със сигурност предстои KitKat да продължи да набира сила с продажбата на нови смартфони и таблети, а и някои модели тепърва получават ъпдейт до него. От друга страна тази година очакваме следващата версия на Android и поредните главоболия за производителите, които ще трябва да се опитат да осигурят актуализация поне за някои свои модели. 

5 НЕЩА за Logitech MX Master 3S

Вече година и половина използвам периферията от серията Master на Logitech, а след като тази пролет бяха обявени MX Mechanical…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer