НачалоНовиниУязвимост в iOS е изложила на риск данните на половин милиард потребители

Уязвимост в iOS е изложила на риск данните на половин милиард потребители

1838
Написана от  nixanbal 23 април 2020
Уязвимост в iOS е изложила на риск данните на половин милиард потребители

Уязвимост в iOS, която е изложила на риск данните на повече от половин милиард потребители, е била открита от базираната в Сан Франциско компания ZecOps, съобщава Reuters. Проблемът идва от приложението Mail, което се използва от iPhone и iPad. 

От ZecOps, която се занимава със сигурност в сферата на мобилните устройства, споделят, че са открили уязвимостта в iOS, докато са разследвали кибератака срещу техен клиент от 2019 г. Така експертите са установили, че от пропуска в сигурността са се възползвали злонамерени хакери поне шест пъти досега. 

Говорител на Apple е признал за проблема и е обявил, че компанията вече е разработила решение за него, което ще бъде пуснато като ъпдейт към милиони устройства, които вече са били продадени в световен мащаб. 

За реализирането на кибератака през този пропуск потребителите са получавали имейл, който е карал приложението Mail да крашне и да се рестартира. В този момент хакерите са успявали да проникнал и да откраднат данните от устройството. Включително снимки и контакти.  

5 важни подобрения в камерата на Samsung Galaxy S23 Ultra

Смартфоните от серията Galaxy S23 на Samsung дебютираха на 1 февруари и вече се предлагат на нашия пазар. Аз използвам…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer