НачалоНовиниВ края на 2017 г. България продължава да е в световния топ 10 по LTE скорост

В края на 2017 г. България продължава да е в световния топ 10 по LTE скорост

4420
Написана от  nixanbal 22 декември 2017
В края на 2017 г. България продължава да е в световния топ 10 по LTE скорост

България е на 9-о място в света по скорост на 4G интернета и в края на 2017-а, сочи проучване на OpenSignal. Така страната ни запазва позицията си в световната класация, която заемаше и в началото на годината.

Според проучването на OpenSignal мобилният 4G интернет у нас е със средна скорост на сваляне от 33.6 Mbps, което ни отрежда деветото място в класацията. На същата позиция бяхме и при предишния доклад, публикуван през пролетта. Скоростта тогава беше малко по-висока - 34.07 Mbps.  

От OpenSignal посочват, че един от основните фактори, от които зависи скоростта на LTE мрежата, е отделеният за нея спектър. Имайки предвид, че у нас все още чакаме за 800 MHz, класирането ни е отлично. 

OpenSignal

По отношение на втората класация за "достъпност на 4G" обаче сме много по-назад. Интересното е, че тук не става дума за измерване на териториално покритие, а през каква част от времето потребителите на мобилните мрежи са в 4G обхват. Тук сме чак на 50-о място от 77 страни. 

Тестовете са проведени в периода 1 юли - 1 октомври, като в тях са участвали над 3.8 милиона устройства и направени над 50 милиарда измервания.

Пълният доклад е тук

5 най-важни екстри на Tecno Spark 10 Pro

Tecno е сравнително нов бранд за българския пазар, но всъщност е име с доста сериозно присъствие на световната сцена. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer