НачалоВидео ревюVasco Translator V4 е моментален преводач с интернет по целия свят

Vasco Translator V4 е моментален преводач с интернет по целия свят

1683
Написана от  nixanbal

Със сигурност много от вас, също като мен, са използвали различни приложения за превод на смартфона си, но от няколко дни у мен е ето това устройство, което съществува единствено и само с цел да премахне езиковите бариери. Това е новият модел Translator V4 на базираната в Полша компания Vasco Electronics и може да превежда от и на повече от 100 езика, включително български.

Този материал се реализира в партньорство с Vasco Electronics, които ми предложиха да споделя с вас промо код за отстъпка от техните устройства. Затова, ако планирате покупката на моментален преводач Vasco, можете да използвате "nixanbal5" и да получите допълнително намаление на цената в сайта https://vasco-electronics.bg/ 

Vasco Translator V4 има формата на смартфон, но с доста по-тясно тяло, което тежи 135 грама и приляга удобно в ръката. Управлението става през 5-инчов сензорн дисплей с резолюция 1440 х 575 пиксела, а отстрани на корпуса ще откриете няколко физически бутона - за включване, за контрол силата на звука и за разпознаване на говор. На задния панел е разположена 8 МР камера с автофокус и светкавица, която не е там, за да покорявате Instagram с нея, а за да снимате текст, който искате да преведете, но за това след малко. Налице са и два високоговорителя с доста голяма сила, което е важно, защото през тях ще чувате превода и в много ситуации той може да се налага в по-шумна среда - на улицата или в градския транспорт например.

Vasco Translator V4 @ nixanbal.com

И за да прикюча с техническата част - Vasco Translator V4 се базира на чипсет MediaTek, има 2 GB RAM, 32 GB вградена памет, батерията му е с капацитет 2400 mAh, а зареждането става през USB-C порт. Пълно зареждане отнема около 4 часа, след което преводачът е готов за 4-5 дни ползване.

За какво обаче служи Vasco Translator V4? Устройството е моментален преводач, който знае 108 езика и може да ви помогне да се справите в държава, чийто език не владеете, в бизнес комуникация, когато изучавате нов чужд език или в други случаи. За целта Translator V4 предлага няколко варианта на превод.

Vasco Translator V4 @ nixanbal.com

Първа в менюто на преводача е функцията за превод на реч, която за мен би била най-полезната и нещото, което бих използвал най-често при пътувания. За да я използвате, трябва да изберете вашия език и езика на своя събеседник, след което просто да натиснете бутона за запис/слушане. Преводът става и в двете посоки - от събеседника на вашия език и от вас към езика на събеседника. Процесът се случва за миг - под половин секунда, като можете да следите диалога ред по ред в интерфейса. Тук влизат в действие физическите бутони отстрани - единият се натиска, когато говорите вие, а другият - когато отсрещната страна ви отговаря. Разбира се, можете да ползвате и виртуалните бутони.

Втората опция е превод чрез снимка. За целта трябва просто да направите снимка със споменатата 8 МР камера и ще получите директен превод на текста в нея. Това може да бъде туристическа табела, информационното табло в градския транспорт или менюто в ресторанта например. Като допълнение можете да премахнете фона и да оставите само преведения текст за по-прегледно.

Vasco Translator V4 @ nixanbal.com

И третият вариант за превод е превод на текст, който може да бъде директно въведен с писане по виртуалната клавиатура или пък да бъде въведен с глас. Тази функция е полезна, когато например срещнете непозната фраза в книга или списание на чужд език и искате да я преведете.

В менюто ще откриете още функцията MultiTalk или групов чат. В нея можете да водите писмена комуникация с един или повече събеседници, като всеки ще говори на собствения си език, а в чата репликите ще излизат преведени на избран език. Чатът е възможен между собственици на устройства Vasco, като можете или да се присъедините към съществуващ, или да създадете нов.

Vasco Translator V4 @ nixanbal.com

И понеже със сигурност излиза въпросът какво е основното предимство на Vasco Translator V4 пред обикновено приложение на телефона например - отговорът е в постоянната и гарантирана интернет връзка. Устройството идва с предварително поставена nanoSIM карта, която включва безплатен и неограничен интернет. Няма сложни процедури или нужда от активиране на планове, тъй като връзката с операторската мрежа става веднага при включването на преводача за първи път на новото място. Интернет достъпът е валиден завинаги и е обезпечен в близо 200 страни - т.е. по целия свят.

Освен това преводачът владее дълъг списък езици, които са 108 при превод на текст от снимка или 76 при моментален превод на реч например. Според производителя това ви позволява да общувате с 90% от населението на планетата, което е доста добра заявка, дори да сте от най-големите приключенци и пътешественици. В интерфейса на Vasco Translator V4 ще откриете и приложение за учене на нови езици, което би могло да ви помогне в базово ориентиране с полезни фрази при пътуване или пък да усъвършенствате знанията си по някой позабравен и по-рядко използван език.

Vasco Translator V4 @ nixanbal.com

Това беше моето представяне на Vasco Translator V4 - първият подобен моментален преводач, който съм използвал досега и който действително може да ви помогне да премахнете езиковите бариери. Независимо дали става въпрос за преводи при пътешествия в нови държави, за по-лесна комуникация с колеги от чужбина или просто за попълване на пропуските по някой чужд език. Това устройство със сигурност би влязло в моята раница с технологично оборудване при следващото пътуване.

Ревю на Samsung Galaxy Watch6 Classic

Galaxy Watch6 Classic бележи завръщането на Samsung към дизайна с въртящия се безел около дисплея, след като миналата година вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer