НачалоНовиниViber иска да задържи потребителското внимание, като се превърне в "супер-приложение"

Viber иска да задържи потребителското внимание, като се превърне в "супер-приложение"

9806
Написана от  nixanbal 20 януари 2022
Viber иска да задържи потребителското внимание, като се превърне в "супер-приложение"

Viber сподели днес пред български медии акценти от представянето си в България и в света през 2021 г., като отчете над 13 милиарда изпратени съобщения между българските си потребители за периода. От притежаваната от японската Rakuten Group платформа за разговори и съобщения обясниха, че искат да увеличат прекарваното в приложението им време, като се превърнат в "супер-приложение". 

Според Viber не социалните мрежи, а чат приложенията задържат повече вниманието на потребителите

71% от времето, което потребителите прекарват с телефона си, е разпределено между 3 приложения, а 50% от него е фокусирано върху само едно, сподели днес Кристина Констандаче, Главен директор продажби в Rakuten Viber. Тя заяви като основна цел пред Viber превръщането му в "супер-приложение", което предлага на потребителите не само платформа за комуникации, но и различни допълнителни услуги. Подобни примери има основно в Азия, допълни Констандаче, като назова WeChat и Line. 

Разрастват се и бизнес отношенията на Viber с компании в България, които използват платформата за достигане до своите настоящи и потенциални нови клиенти. Услугата Viber Business Messages отчита 46% нови бизнес профили в страната ни.

С над 77 на сто са се увеличили и видените от българските потребители рекламни съобщения, обяви Константин Костадинов, Старши директор продажби в Rakuten Viber за ЦИЕ и ОНД, като сред основните рекламодатели, използващи този метод, са били А1, Raiffeisen Bank, Coca-Cola, Emag и други. 

Viber 2021 in Bulgaria Infographic

Броят на Viber чатботовете в България се е увеличил с 26%, като екипът се похвали със своя популярен чатбот за информация около COVID-19, който има близо 90 000 абонати. Въпреки това, според данни на Viber 74% от потребителите предпочитат да си пишат с бизнеси, ако знаят, че отстреща им отговаря реален човек.

Колкото до активността на българските потребители на Viber за последните 12 месеца - през 2021 г. те са реализирали 530 милиона обаждания с обща продължителност 50 милиона часа, изпратили са над 13 милиарда съобщения, 700 милиона стикера и са използвали 2 милиона от новите AR филтри. Филтрите са една от новите функционалности, представени на пазара миналата есен.

iPhone 13 и iPhone 13 mini имат нова камера с по-добра стабилизация и два пъти повече памет

Заедно с премиум моделите iPhone 13 Pro и iPhone 13 Pro Max днес Apple представи очаквано и новите iPhone 13…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer