НачалоВидео ревюВИДЕО: 5 НЕЩА за новия Samsung The Frame (2021)

ВИДЕО: 5 НЕЩА за новия Samsung The Frame (2021)

2204
Написана от  nixanbal

Ако следите канала на nixanbal през последната година, знаете, че през хола ми са минали всички най-интересни телевизори на Samsung, включително представителите на тяхната Lifestyle серия. The Frame е един от най-впечатляващите модели като дизайн на корейците, тъй като целта му е да се доближи максимално до визията на картина и да бъде специална част от интериора на дома ви.

В последните седем дни вкъщи е новото поколение на The Frame, моделът, който Samsung пусна през 2021 г. и за който в по-горното видео и на следващите редове ще ви разкажа за основните подобрения и най-важните 5 неща, с които се отличава от предшественика си.

1. Много по-тънък дизайн

The Frame 2021 на първо четене изглежда по сходен начин със своя предшественик и целта на дизайна му все така е максимално да наподобява картина в рамка. Само че новият модел е с 46% по-тънък профил или 2.49 см, а това е изключително важно за подобен продукт, който много потребители вероятно ще предпочетат да окачат на стената си, наред с истински художествени произведения. Начинът за монтаж на стената между другото позволява това да се случи без разстояние между екрана и стената - също като при картина.

Samsung The Frame 2021

Не е задължително обаче The Frame да бъде окачен на стената. Телевизорът идва в комплект с ниски крачета за поставяне на тв шкаф, които между другото се поставят без нужда от винтоверт и за мен са едно от най-умните дизайнерски решения в телевизор, които съм виждал. Те имат две позиции, като по-високата позволява непосредствено пред екрана да инсталиране саундбар. Другата опция е да поставите The Frame на земята с дългите крака, наподобяващи статив-триножник на картина. Това бих казал, че е най-впечатляващата опция и ако жилището ви е по-просторно и го позволява - бих избрал нея.

2. Повече опции за рамката

Всяка картина си има рамка, а това важи и за The Frame. Телевизорът се предлага с допълнителни рамки, които се прикрепват по четирите му страни и го превръщат в неотличим от истинска картина елемент в интериора ви. Изборът от рамки за новия The Frame са значително по-богат, като можете да изберете подходящ цвят и стил спрямо помещението, в което ще поставите телевизора. В моя случай тествах модела с два вида рамки, като по-светлата ми допадна повече, просто защото се вписа по-лесно у дома, а и беше по-непретенциозна към съдържанието на екрана.

Рамките между другото са изключително лесни за поставяне и подмяна, като просто трябва да усетите лек клик, за да знаете, че са попаднали на мястото си. Използва се магнитен механизъм за по-стабилното им прикрепяне към екрана.

3. По-богат избор в Art Store

Едно от ключовите предимства и отличителни черни на The Frame е неговият Art Mode - режимът, в който екранът се превръща в картина. А "картината" всъщност са дигитални копия на дълъг списък класически и съвременни творби на изобразителното изкуство и фотографията.

Samsung The Frame 2021

Новото при The Frame от 2021 г. е, че каталогът Art Store, който дава достъп до тези изображения, вече предлага по-богат избор - над 1400 картини и снимки. Всички те са разделени в различни категории, така че по-лесно да откриете това, което търсите.

4. Повече вградена памет

Новият The Frame на Samsung се отличава от предшественика си и по капацитета на вградената памет. Дори обикновено да нямате нужда телевизорът ви да предлага място за съхранение на файлове, в случая с функцията Art Mode това е важно, защото във вътрешната памет ще запазвате избраните изображения.

Samsung The Frame 2021

Добрата новина е, че The Frame от 2021 г. идва с цели 6 GB вградена памет, която според Samsung е достатъчна за съхранението на над 1200 изображения в максималната за екрана Ultra HD резолюция. А 6 GB звучи толкова много, защото в предходното поколение на The Frame паметта беше едва 500 МВ, така че тук имаме 12 пъти повече.

5. Ново дистанционно

Новият The Frame, част от серията телевизори за 2021 г. на Samsung, идва и с ново дистанционно. Компанията го показа още през януари, като освен че вече е черно, вместо бяло, най-интересното е, че то разполага със соларен панел на гърба си. Чрез този панел дистанционното може да се зарежда от слънчето или друг източник на светлина, така че е добре да го оставяне с бутоните надолу, когато не го използвате. Това решение завинаги ще елиминира нуждата от батерии и е в услуга на природата, но, ако все пак някога ви се наложи да заредите дистанционното, налице е USB C порт, така че това може да стане със зарядното за телефона ви. По думите на производителя - новото дистанционно със соларен панел за телевизорите им ще спести 99 милиона ААА батерии, които потребителите биха изхвърлили през следващите 7 години.

Samsung The Frame 2021

Това бяха основните неща, които отличават новия The Frame от предходния модел. Като цяло стремежът на Samsung е да усъвършенства устройството, особено в ролята му на част от интерирора, а не просто на телевизионен екран. Защото концепцията на The Frame още от първата му версия е да бъде телевизор, когато е включен, и парче изкуство, когато не е.

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer