НачалоВидео ревюВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Bespoke Jet

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Bespoke Jet

2818
Написана от  nixanbal

Технологиите отдавна започнаха да променят начина, по който мислим за прахосмукачките, правейки ги по-функционални, по-удобни и дори ги роботизираха. Тук няма да говорим за роботи, а за един уред, който е пресечна точка за технологичните иновации и дизайна - Bespoke Jet на Samsung. Да, ако асоциацията ви за прахосмукачка е за нещо тромаво, с кабели и задължително прибрано на скришно в склада - ето как всичко това вече остава в миналото. 

Какво е Bespoke Jet

Bespoke Jet е безкабелна вертикална прахосмукачка, която има различен и модерен спрямо общоприетия за тези уреди дизайн. Тя е част от серията уреди Bespoke на корейците, в която влизат продукти с възможност за персонализиране, гъвкав модулен дизайн и екосъобразни технологии. Идеята на Bespoke Jet е не просто да излезе от килера, а дори да я поставите на видно място в дома си.

Samsung Bespoke Jet @ nixanbal.com

Прахосмукачката тежи скромните 2.5 кг и заедно с липсата на кабели ще усетите доста по-приятно чувство при ежедневното почистване, просто защото не се налага да влачите завързан зад себе си 10-килограмов звяр, пропрявайки си път през мебелите от стая в стая.

Как работи

Bespoke Jet има 210 W мотор и различни режими на работа, които се сменят според настилката и нивото на замърсеност. Това става от двата бутона стрелки в горната част на прахосмукачката, които превключват между минимум, средна, максимум и Jet сила на засмукване.

До бутоните има LCD дисплей, който дава информация за режима на работа и оставащия заряд на батерията при различните режими на ползване. На екрана виждате също сигнализация при евентуален проблеми - например когато нещо се е заплело в четките или при липсващи филтри. Информацията е на български и включва инструкции, които помагат за отстраняването на проблема.

Samsung Bespoke Jet @ nixanbal.com

Bespoke Jet използва системата Jet Cyclone, която създава оптимален въздушен поток с цел намаляване на въздушното съпротивление и максимално улавяне на фините прахови частици, засмукани в прахосмукачката.

Мокро почистване

Моят модел Bespoke Jet идва и с възможност за мокро почистване, като за целта в комплекта има специален накрайник. Той, подразбира се, е предназначен само за твърди настилки и използва спрей и две въртящи се глави с текстилни подложки.

Като стана дума за комплект - прахосмукачката идва с толкова много приставки и аксесоари, че ми се наложи да снимам подредбата им, за да успея след това да ги подредя по местата им, преди да върна уреда за тест. В кутията ще откриете приставка за тесни пространства, комбинирана за почистване на мебели или завеси, както и специален накрайник за почистване на косми от домашни любимци.

Samsung Bespoke Jet @ nixanbal.com

Samsung Bespoke Jet @ nixanbal.com

Всички тези аксесоари се съхраняват на допълнителна стойка.

Батерия

При безкабелните прахосмукачки от водещо значение е животът на батерията, или колко време можете да ги използвате, преди да се наложи презареждане. Samsung Bespoke Jet има батерия с капацитет 3000 mAh и с нея издържа до 1 час в режима с най-ниска всмукателна сила, като това време логично намалява с увеличаването на мощността и е най-кратко в режима Jet.

Samsung Bespoke Jet @ nixanbal.com

В моя случай моделът (Bespoke Jet VS20A95973B/GE) идва с втора батерия, така че, ако почиствате по-голямо помещение, можете да я подмените в движение и да получите до 2 часа време на ползване.

All-in-One Clean Station

Стигам до може би най-интересната част от Bespoke Jet - неговата базова станция, както аз я наричам, или All-in-One Clean Station. Това е тази своеобразна стойка на прахосмукачката, която изглежда супер футуристично и тъкмо заради нея смятам, че уредът може да бъде поставен дори в хола край модерния ви телевизор, като не само ще изглежда адекватно, но и ще бъде приятен елемент от интериора.

Samsung Bespoke Jet @ nixanbal.com

Въпросната станция има няколко важни предназначения и първото, разбира се, е стойка и място за съхранение на Bespoke Jet. Втората ключова функция е зареждането на прахосмукачката, което започва в момента, в който я оставите, а третата е автоматичното изпразване на контейнера на Bespoke Jet. Това се случва с натискането на бутона Start/Stop, който активира технологията Air Pulse. Тя генерира движение подобно на сърдечен пулс, с което изтръсква праха заедно с пулсиращ въздух от контейнера. По този начин се филтрира 99,999% от финия прах с размер 0.5 микрона, а антибактериалната торбичка на станцията предотвратява развитието на 99,9% от бактериите.

Материалът е част от съвместната ни поредица със Samsung - WithGalaxy.

Официална премиера на Samsung Galaxy S22 Ultra: Да живее S Pen!

След като тази година, сякаш повече от всеки друг път, в мрежата изтече всевъзможна информация за него, днес новият флагман…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer