НачалоНовиниВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

9678
Написана от  nixanbal 29 септември 2020
ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

Заедно с топмодела Galaxy Note 20 Ultra на Samsung беше представен и най-новият смартчасовник на компанията - Galaxy Watch 3. През последните 7 дни използвам двете устройства заедно, като фокусът на следващото видео ще бъдат най-вече възможностите, които умният аксесоар на китката предлага, когато е свързан с телефона, но и когато се използва като самостоятелно устройство. Това са 5 НЕЩА, които трябва да знаете за Galaxy Watch 3.

 

1. Самостоятелно устройство

Samsung Galaxy Watch 3 @ nixanbal.com

Започвам с може би най-важния въпрос, който всички си задаваме при премиерата на нов смартчасовник - той самостоятелно устройство ли е или задължително трябва да е свързан със смартфона? Отговорът при Galaxy Watch 3 е "и двете", като изборът е ваш. Моделът има eSIM, която за това устройство в България се поддържа от А1 и ако сте клиент на този оператор, можете да използвате часовника като автономно комуникационно устройство със собствена SIM карта и 4G LTE връзка. Другият вариант е да клонирате своята SIM карта и така часовникът да заменя телефона, само в определени ситуации - когато бягате в парка например.

От друга страна, както и досега, смартчасовниците на Samsung могат свободно да се използват и само с връзка с телефона, без нужда от SIM карта. Така ще разчитате и на комуникация между двете устройства чрез Bluetooth, и на директен достъп до интернет за часовника, когато е свързан към Wi-Fi.

2. Спортен помощник

Samsung Galaxy Watch 3 @ nixanbal.com

Второто ключово нещо за Galaxy Watch 3 е ролята му в спортните ви занимания. Часовникът идва с цял куп сензори и възможност да следи най-различни спортове и дори домашни упражнения. По време на тренировките ще получавате на китката си информация за пулса си, а активности като тичане и ходене например включват и GPS данни за маршрута ви.

Хората, които по-активно се занимават със спорт, ще оценят най-високо и възможността за следене на пулса, нивата на стрес и количеството кислород в кръвообращението им - данни, които имат за цел да направят резултатите от тренировките по-ясни и по-добри.

3. Разговори и съобщения

Samsung Galaxy Watch 3 @ nixanbal.com

Третата супер ценна функция на Galaxy Watch 3 е възможността за разговори директно през часовника. Дори да не използвате eSIM, можете да използвате Galaxy Watch 3 за приемане на обаждания или да осъществявате повиквания директно от дисплея му, стига телефонът ви да е наоколо. Говорителят на часовника е доста силен, като може би най-смисленото приложение на тази функция е, докато шофирате или когато ръцете ви са заети с готвене или друга дейност. В тези случаи Galaxy Watch 3 се превръща в перфектното хендсфри устройство, като, за да ви чуват добре, не е нужно да го доближавате до устата си, когато говорите.

За мен беше особено интересно, че освен за разговори часовникът може да се използва и за комуникация с текстови съобщения. Независимо дали става въпрос за SMS или съобщение в някое чат приложение, директно от 1.4" кръгъл екран можете да върнете емотикони, кратки готови отговори ("OK", "Yes", "No" и други) или дори да пишете текст буква по буква с пръст или въвеждайки го чрез компактна клавиатура.

С Tizen OS 5.5 всъщост стана възможно да се вижда хронологията в съответните чатове, от които получавате известия, а освен това и изображенията, които обменяте в тях. 

4. Музикален плейър

Samsung Galaxy Watch 3 @ nixanbal.com

Четвъртото важно приложение, което смятам, че би било ценно за широк кръг потребители, е възможността новият часовник на Samsung да се използва като музикален плейър или дистанционно управление на такъв.

Устройството има около 4.3 GB свободно пространство от своите 8 GB памет, което можете да използвате за съхранение на МР3-ки или, както беше в моя случай - свалени плейлисти от Spotify. Интеграцията на шведската услуга за стрийминг на музика и подкасти за мен е изключително полезна и се радвам, че приложението за Galaxy Watch 3 е толкова функционално. През него, директно от китката си, можете да управлявате слушаната на телефона, на домашния си говорител или където и да е другаде музика от Spotify. От друга страна часовникът позволява да изтеглите плейлистите си и да ги слушате без нужда от връзка с телефона или с интернет, където и да сте. Това може да става през говорителя на Watch 3 или през свързани с него Bluetooth слушалки.

5. Безжично зареждане

Samsung Galaxy Watch 3 @ nixanbal.com

Петото нещо, за което искам да ви разкажа в това видео, е свързано със зареждането на Galaxy Watch 3. Той идва в комплект със супер компактно зарядно, което се включва към пълноразмерен USB на компютъра и има малко кръгло гнездо, върху което се поставя часовникът. Не е нужно да се свързват някакви пинове, защото Watch 3 поддържа безжично зареждане.

Последното всъщност означава, че можете да използвате и смартфона си, за да зареждате часовника, стига той да поддържа функцията за обърнато безжично зареждане. Такава се предлага от Galaxy Note 20 Ultra, с който тествах Galaxy Watch 3, така че успявах да заредя часовника, когато батерията му оставаше с нисък заряд. Разбира се, със същия успех часовникът би се заредил и от всяка подложка за безжично зареждане, която поддържа популярния Qi стандарт.

Колкото до батерията на Galaxy Watch 3, за която също получих доста въпроси - животът й зависи от това в какъв режим и с кои активни функции използвате часовника. Моята 45 мм версия на часовника разполага с 330 mAh батерия, която при мен издържа около денонощие и половина - най-често взимам сутрин зареден Watch 3 и се налага да презареждам в края на следващия ден. Разбира се, има различни варианти да увеличите този живот, но е за сметка на някои екстри, така че аз не бих го направил, освен ако не пътувам и не искам да стигам само в краен случай до зарядното. Така или иначе опцията с презареждане през PowerShare от телефона е доста удобен вариант, дори в движение, тъй като въпросните 330 mAh се позапълват сравнително бързо.

След всичко това със сигурност бих казал, че Galaxy Watch 3 е най-функционалният смартчасовник, който съм използвал досега. Той е отлично предложение за хората, които търсят максимум екстри в стилна опаковка, като освен премиум дизайн Watch 3 предлага и характерното за предишни модели на Samsung въртящо се колелце за навигация из менютата. Часовникът е наличен в две версии - моята е с диаментър 45 мм, а има и по-компактна и по-скоро насочена към дамите - 41 мм версия.

Redmi Watch 4 и Redmi Buds 5 Pro са достъпни смарт аксесоари с богати възможности

Смартфоните под марката Redmi на Xiaomi са сред най-популярните в бюджетния и средния ценови сегмент. Redmi обаче има сериозно присъствие…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer