НачалоНовиниВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

8829
Написана от  nixanbal 29 септември 2020
ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Watch 3

Заедно с топмодела Galaxy Note 20 Ultra на Samsung беше представен и най-новият смартчасовник на компанията - Galaxy Watch 3. През последните 7 дни използвам двете устройства заедно, като фокусът на следващото видео ще бъдат най-вече възможностите, които умният аксесоар на китката предлага, когато е свързан с телефона, но и когато се използва като самостоятелно устройство. Това са 5 НЕЩА, които трябва да знаете за Galaxy Watch 3.

 

1. Самостоятелно устройство

Samsung Galaxy Watch 3 @ nixanbal.com

Започвам с може би най-важния въпрос, който всички си задаваме при премиерата на нов смартчасовник - той самостоятелно устройство ли е или задължително трябва да е свързан със смартфона? Отговорът при Galaxy Watch 3 е "и двете", като изборът е ваш. Моделът има eSIM, която за това устройство в България се поддържа от А1 и ако сте клиент на този оператор, можете да използвате часовника като автономно комуникационно устройство със собствена SIM карта и 4G LTE връзка. Другият вариант е да клонирате своята SIM карта и така часовникът да заменя телефона, само в определени ситуации - когато бягате в парка например.

От друга страна, както и досега, смартчасовниците на Samsung могат свободно да се използват и само с връзка с телефона, без нужда от SIM карта. Така ще разчитате и на комуникация между двете устройства чрез Bluetooth, и на директен достъп до интернет за часовника, когато е свързан към Wi-Fi.

2. Спортен помощник

Samsung Galaxy Watch 3 @ nixanbal.com

Второто ключово нещо за Galaxy Watch 3 е ролята му в спортните ви занимания. Часовникът идва с цял куп сензори и възможност да следи най-различни спортове и дори домашни упражнения. По време на тренировките ще получавате на китката си информация за пулса си, а активности като тичане и ходене например включват и GPS данни за маршрута ви.

Хората, които по-активно се занимават със спорт, ще оценят най-високо и възможността за следене на пулса, нивата на стрес и количеството кислород в кръвообращението им - данни, които имат за цел да направят резултатите от тренировките по-ясни и по-добри.

3. Разговори и съобщения

Samsung Galaxy Watch 3 @ nixanbal.com

Третата супер ценна функция на Galaxy Watch 3 е възможността за разговори директно през часовника. Дори да не използвате eSIM, можете да използвате Galaxy Watch 3 за приемане на обаждания или да осъществявате повиквания директно от дисплея му, стига телефонът ви да е наоколо. Говорителят на часовника е доста силен, като може би най-смисленото приложение на тази функция е, докато шофирате или когато ръцете ви са заети с готвене или друга дейност. В тези случаи Galaxy Watch 3 се превръща в перфектното хендсфри устройство, като, за да ви чуват добре, не е нужно да го доближавате до устата си, когато говорите.

За мен беше особено интересно, че освен за разговори часовникът може да се използва и за комуникация с текстови съобщения. Независимо дали става въпрос за SMS или съобщение в някое чат приложение, директно от 1.4" кръгъл екран можете да върнете емотикони, кратки готови отговори ("OK", "Yes", "No" и други) или дори да пишете текст буква по буква с пръст или въвеждайки го чрез компактна клавиатура.

С Tizen OS 5.5 всъщост стана възможно да се вижда хронологията в съответните чатове, от които получавате известия, а освен това и изображенията, които обменяте в тях. 

4. Музикален плейър

Samsung Galaxy Watch 3 @ nixanbal.com

Четвъртото важно приложение, което смятам, че би било ценно за широк кръг потребители, е възможността новият часовник на Samsung да се използва като музикален плейър или дистанционно управление на такъв.

Устройството има около 4.3 GB свободно пространство от своите 8 GB памет, което можете да използвате за съхранение на МР3-ки или, както беше в моя случай - свалени плейлисти от Spotify. Интеграцията на шведската услуга за стрийминг на музика и подкасти за мен е изключително полезна и се радвам, че приложението за Galaxy Watch 3 е толкова функционално. През него, директно от китката си, можете да управлявате слушаната на телефона, на домашния си говорител или където и да е другаде музика от Spotify. От друга страна часовникът позволява да изтеглите плейлистите си и да ги слушате без нужда от връзка с телефона или с интернет, където и да сте. Това може да става през говорителя на Watch 3 или през свързани с него Bluetooth слушалки.

5. Безжично зареждане

Samsung Galaxy Watch 3 @ nixanbal.com

Петото нещо, за което искам да ви разкажа в това видео, е свързано със зареждането на Galaxy Watch 3. Той идва в комплект със супер компактно зарядно, което се включва към пълноразмерен USB на компютъра и има малко кръгло гнездо, върху което се поставя часовникът. Не е нужно да се свързват някакви пинове, защото Watch 3 поддържа безжично зареждане.

Последното всъщност означава, че можете да използвате и смартфона си, за да зареждате часовника, стига той да поддържа функцията за обърнато безжично зареждане. Такава се предлага от Galaxy Note 20 Ultra, с който тествах Galaxy Watch 3, така че успявах да заредя часовника, когато батерията му оставаше с нисък заряд. Разбира се, със същия успех часовникът би се заредил и от всяка подложка за безжично зареждане, която поддържа популярния Qi стандарт.

Колкото до батерията на Galaxy Watch 3, за която също получих доста въпроси - животът й зависи от това в какъв режим и с кои активни функции използвате часовника. Моята 45 мм версия на часовника разполага с 330 mAh батерия, която при мен издържа около денонощие и половина - най-често взимам сутрин зареден Watch 3 и се налага да презареждам в края на следващия ден. Разбира се, има различни варианти да увеличите този живот, но е за сметка на някои екстри, така че аз не бих го направил, освен ако не пътувам и не искам да стигам само в краен случай до зарядното. Така или иначе опцията с презареждане през PowerShare от телефона е доста удобен вариант, дори в движение, тъй като въпросните 330 mAh се позапълват сравнително бързо.

След всичко това със сигурност бих казал, че Galaxy Watch 3 е най-функционалният смартчасовник, който съм използвал досега. Той е отлично предложение за хората, които търсят максимум екстри в стилна опаковка, като освен премиум дизайн Watch 3 предлага и характерното за предишни модели на Samsung въртящо се колелце за навигация из менютата. Часовникът е наличен в две версии - моята е с диаментър 45 мм, а има и по-компактна и по-скоро насочена към дамите - 41 мм версия.

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer