НачалоВидео ревюВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Smart Monitor M5

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Samsung Smart Monitor M5

3605
Написана от  nixanbal

От няколко дни на бюрото ми е новият смарт монитор M5 на Samsung, който позволява да сърфирате в мрежата, да гледате видео в YouTube, филми в любимите си стрийминг платформи, да създавате и редактирате документи и още купища задачи, без изобщо да бъде свързан с компютър. На следващите редове и в по-горното видео, част от съвместната ни поредица WithGalaxy със Samsung, ще ви разкажа за петте най-важни неща, които трябва да знаете за Samsung Smart Monitor M5.

#1 Какво е Samsung Smart Monitor M5?

Samsung Smart Monitor M5 @ nixanbal.com

Започвам с това какво всъщност представлява този монитор. Samsung M5 има 32" диагонал, използва LCD VA панел с Full HD резолюция и 60 Hz опресняване. Става въпрос за смарт монитор, който има собствена операционна система, разработената от Samsung Tizen OS. Той предлага достъп до редица приложения и може да работи като самостоятелно устройство, без задължителна връзка с РС. Представете си нещо като смарт телевизор, само че създаден за работа и забавление върху бюро.

Моделът е с бял корпус и бяла стойка, като сглобяването му отнема около две минути - от разопаковането на кашона, до първия старт. Също доста подобно на смарт телевизор - стойката на монитора не позволява кой знае какви движения и единствено можете да регулирате наклона. Отзад разполагате с два HDMI порта, Kensington lock и конектора за връзка с електрическата мрежа.

#2 Безжична връзка

Samsung Smart Monitor M5 @ nixanbal.com

Второто ключово нещо за Smart Monitor M5 на Samsung е възможността му за връзка с различни устройства, при това без нужда от кабели. Можете да свържете компютъра си, независимо дали с Windows или Mac, а също и смартфона си от същата марка чрез Samsung DeX. Това става само с няколко стъпки и е супер интуитивен процес, който ще направи нещата по-лесни за широк кръг потребители.

За това видео използвах Galaxy S22+, при който трябваше просто да избера функцията DeX от падащото меню с шорткътите и да избера модела на монитора. След свързването вече можех да използвам приложенията на смартфона върху големия екран, при това оформени в подходящ за него интерфейс. Самият телефон пък може да се превърне в тъчпад, ако нямате свързани клавиатура и мишка към монитора.

#3 Музика и филми

Samsung Smart Monitor M5 @ nixanbal.com

Samsung Smart Monitor M5 за мен е изключително смислен избор за хората, които използват стрийминг услуги - за музика и за видео съдържание. Те стават все повече и в България, като добрата новина е, че Tizen OS дава достъп до всички приложения, които потърсих. Тук влизат Netflix, HBO Max, Disney+, Apple TV+, Amazon Prime Video, Spotify, а също YouTube и много други.

32-инчовият екран е предостатъчно щедър, за да се потопите в действието на любимия си сериал, но може би още по-ценно за мен е озвучаването. Монитор и качествени вградени говорители вероятно не вървят ръка за ръка, поне не и по презумпция, но тук нещата са точно такива. Samsung Smart Monitor M5 има супер мощни и супер качествени говорители, които ще ви отнесат главата, независимо дали ги използвате за озвучаване на филми или за слушане на любимата си музика. Дори при максимална сила аудиото остава добро.

#4 AirPlay

Samsung Smart Monitor M5 @ nixanbal.com

Преди малко стана дума как да свържете по безжичен път смартфона си Galaxy чрез функцията DeX, а добрата новина за потребителите на мобилни устройства от Apple е, че смарт мониторът на Samsung може да комуникира и с тях. Разбира се, това е възможно, защото M5 поддържа AirPlay и директно от iPhone, iPad или Mac бихте могли да прехвърлите, да речем, видео, което сте започнали да гледате на телефона си в метрото, но искате да догледате на голям екран, прибирайки се вкъщи. Доста удобен начин и за разгледане на снимките от лятната ваканция с цялото семейство.

#5 Дистанционно

Samsung Smart Monitor M5 @ nixanbal.com

Петото ключово нещо за Smart Monitor M5 на Samsung е ето това дистанционно, което не, не съм взел назаем от телевизора си, а дойде в комплекта на монитора. Това е още един признак за това, че компанията прехвърля характеристики на телевизорите си към своята серия смарт монитори, а в случая с въпросното дистанционно можете да управлявате изцяло интерфейса на Tizen OS, навигирайки из менютата, приложенията и настройките, можете да контролирате силата на звука, а дори имате директен достъп с бутони до някои стрийминг услуги.

Е, това за мен са петте най-важни неща, които трябва да знаете за новия Samsung Smart Monitor M5. Монитор, който е много повече от просто голям екран за РС-то ви и добавя изключителна стойност, независимо дали ще се използва за работа от един или повече членове в семейството, или пък за забавление, давайки достъп до всички популярни услуги за видео и аудио съдържание. M5 има и гейм режим, въпреки че не бих казал, че е типичният геймърски монитор и не е създаден за игри, но пък аудиото от говорителите му със сигурност ще ви впечатли, каквото и да слушате през тях.

iPhone 14 и по-големият iPhone 14 Plus имат подобрени камери, сателитна комуникация и стар процесор

Apple току-що представи новите си модели iPhone 14 и по-големия iPhone 14 Plus, който заменя mini версията при предишните серии.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer