НачалоВидео ревюВИДЕО: 5 НЕЩА за Xiaomi Mi Watch

ВИДЕО: 5 НЕЩА за Xiaomi Mi Watch

1014
Написана от  nixanbal

Xiaomi Mi Watch е смартчасовник на сравнително достъпна цена, който предлага впечатляващ живот на батерията, супер стилен дизайн и богат набор екстри за следене на спортните ви активности. Това е първото подобно устройство на компанията, което използвам, а в по-горното видео и на следващите редове ще ви разкажа впечатленията си под формата на 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за Mi Watch на Xiaomi.

Дизайн

Започвам с дизайна, който при смартчасовниците в последните години се промени в положителна посока и вече е трудно да ги отличим от конвенционалните ръчни часовници. Mi Watch не прави изключение и въпреки че има пластмасово тяло, то е с матов завършек, визията му е стилна и със сигурност ще пасне на стила ви, дори да не го използвате само при спортните си замимания. Освен това тялото тежи едва 32 грама и е удобно на китката, дори за носене през нощта. 

Каишката в комплекта е силиконова в черен цвят като корпуса, но е съвсем стандартна и може лесно да бъде подменена. Налице е и висока защита от вода до 5ТМ, което означава, че можете спокойно да практикувате водни спортове, да се къпете и да плувате с Mi Watch.

Xiaomi Mi Watch @ nixanbal.com

Отстрани на тялото има два бутона, които помагат в навигацията и управлението на часовника, а кликът от тях е супер приятен. Харесва ми лекият 3D ефект на покривното стъкло за дисплея, както и изписаните функции за споменатите два бутона, които придават характер на Mi Watch.

Дисплей

Дисплеят на този смартчасовник е с диаметър от 1.39", има AMOLED панел и резолюция 454х454 пиксела, което прави гъстота на точките от 326 ppi. Пиковата яркост е 450 нита, което не е максимума, който сме виждали, но е ОК, за да разчетете екрана и на открито.

Xiaomi Mi Watch @ nixanbal.com

Може би най-ценното тук е функцията Always On Display, с която дисплеят може да е винаги активен, макар и с по-опростен дизайн и с приглушена яркост. Това всъщност означава, че не е нужно да го поднасяте към лицето си или да го докосвате, за да може просто да проверите колко е часът. Разбира се, този Always On Display намалява живота на батерията, но нека ви разкажа за нея...

Батерия

Батерията на Xiaomi Mi Watch е едно от ключовите предимства за часовника, тъй като може да издържи до 16 дни нормално ползване или максимум 22 дни, но при доста ограничения. В общия случай това означава, че можете да поддържате устройството с две, максимум три зареждания на месец. В режим на активно ползване за следене на тренировките на открито батерията обещава до 50 часа време на ползване, което е впечатляващо, имайки предвид, че това означава постоянно включен GPS.

Xiaomi Mi Watch @ nixanbal.com

Зареждането на часовника става чрез включената в комплекта подложка, която използва два пина за връзка с аксесоара. Това означава, че не се поддържа истинско безжично зареждане, но пък и в тази ценова категория като че ли не бихме могли да очакваме такова.

Сензори

Четвъртото важно нещо за Mi Watch на Xiaomi са наборът сензори, които всъщност следят различни показатели, както при тренировки, така и в режим на покой. Тук ще отбележа възможността за следене на пулса, наситеността на кислород в кръвта, нивата на стрес и споменатия по-рано GPS, който може да запазва маршрута на сутрешното ви бягане или планинските разходки.

Часовникът между другото може да следи над 100 вида активности, а някои от тях започва да засича и автоматично.

Xiaomi Mi Watch @ nixanbal.com

Mi Watch може да следи и качеството на съня ви, като извежда данни за това колко време сте прекарали в различните фази на сън. Разгледах по-подробно какви са моите резултати от първата ми нощ с часовника на китката ми и покрай това всъщност прочетох детайли за т.нар. REM фаза на съня, в която започваме да сънуваме.

Меню и навигация

Приключвам моя списък с 5-те най-важни неща, които трябва да знаете за Xiaomi Mi Watch, с интерфейса и навигацията. От началния екран можете да се движите наляво или надясно, преминавайки през различни уиджети, които сами сте избрали и подредили за бърз достъп. Отгоре надолу сваляте известията, като тук се предлага удобен преглед на съобщения от различни социални мрежи и имейла, макар и да няма опция за реакция или отговор. С движение отдолу нагоре пък извеждате списък с бързи команди и можете например да накарате екрана да светне в бяло, за да го използвате като мини фенерче или пък да включите режим Do not disturb.

С горния бутон влизате в менюто с всички функции и приложения, които са поднесени като мрежа от симпатични малки иконки, но проблемът е, че няма надписи и отначало ще е трудно да се ориентирате кое какво е. От долния бутон можете да влезете директно в спортното приложение и да стартирате бързо тренировка.

Xiaomi Mi Watch @ nixanbal.com

За лицата на часовника избирате измежду стотина вида, които можете да разгледате и заредите от приложението Xiaomi Wear Lite. Там също така се правят базови настройки по часовника и интерфейса му.

Това бяха моите 5 най-важни неща, които трябва да знаете за Mi Watch на Xiaomi, който в момента струва около 239 лв. и бих казал, че е удачен вариант за хората, които искат удобен и стилен инструмент за следене на спортните им активности. Отличният живот на батерията и детайлният дисплей също са сред ценните екстри на часовника.

5 НЕЩА за Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro е сериозна стъпка напред за компанията, която след няколко поколения на своите смартчасовници с този…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer