НачалоВидео ревюВИДЕО: Cisco Meraki Go - лесно бизнес решение за изграждане на мрежа

ВИДЕО: Cisco Meraki Go - лесно бизнес решение за изграждане на мрежа

1969
Написана от  nixanbal

Изграждането на качествена и сигурна безжична мрежа е изключително важно за бих казал всеки офис и всеки тип бизнес, а в по-горното видео ще ви покажа как аз успях да се справя с тази задача за точно 7 минути.

Meraki Go е решение на Cisco, за чието представяне си партнираме с моите приятели от Also, които казаха, че с него би трябвало един иначе сложен за много хора ИТ проблем да може да се реши за няколко минути, при това от хора без никакъв опит с изграждането на безжична мрежа.

Следващото видео ще бъде полезно за вас, ако имате малък бизнес и ви предстои изграждане на нова безжична мрежа или искате да подобрите съществуващата, ако не сте доволни от нея. Meraki Go е насочен например към хора със заведения, към магазини или малки офиси, а защо не и за тези, които са приели сериозно идеята за създаване на домашен офис.

Meraki Go е облачно решение за бързо и лесно изграждане на безжична мрежа, което не изисква платен лиценз за ползване и се управлява през приложение на смартфона. Приложението Meraki Go е съкровищница с купища възможности за настройка на мрежата, но най-вече заради информацията, която предоставя.

Cisco Meraki Go @ nixanbal.com

Тук можете, разбира се, да следите свързаните устройства и изразходвания трафик, както и кои приложения или сайтове са довели до най-голям пренос на мегабайти. Можете да поставяте ограничения в скоростта на връзката, което да важи само за мрежата за гости, така че бизнесът ви и важните свързани устройства да разчитат винаги на стабилна връзка.

Cisco Meraki Go @ nixanbal.com

В приложението Meraki Go има опция още за задаване на лендинг страница и съобщение за добре дошли, които ще посрещат всички гости, свързали се към мрежата ви. Можете и да блокирате нежелани сайтове.

Сред най-ценните екстри на Meraki Go обаче са данни за това колко човека са влезли във вашия магазин, офис или заведение, колко е средният престой на човек, колко процента са лоялни, завръщащи се клиенти, кои идват за първи път и какво ли още не.

В приложението имате бърз поглед и върху хардуера, изграждащ мрежата ви, както и върху различните създадени мрежи. Споменавайки хардуера - към Meraki Go могат да бъдат добавени различни компоненти според нуждите на бизнеса. Освен точката за достъп за инсталация на закрито, има такава за поставяне на открито, което може да е важно за много заведения с градина например. Предлагат се и различни суичове, като има опция за модели с 8, 24 и 48 порта. И последно, макар и в никакъв случай по важност - файъруол или защитна стена, която осигурява определено ниво на защита на мрежата ви, без допълнителни такси. Но има и възможност за надграждане на сигурността чрез платеното решение Cisco Umbrella.

Cisco Meraki Go @ nixanbal.com

Това беше моето представяне на Meraki Go. Разработка на Cisco, която наистина решава по професионален начин един важен за всеки работещ бизнес въпрос, при това без нужда от помощ от ИТ професионалист. Освен лекотата на свързване и старт на системата, за мен изключително смислено предимство тук е, че разнообразните хардуерни компоненти в портфолиото на Cisco могат да бъдат подбрани внимателно според специфичните нужди на всяка компания, така че тя да плати само за това, от което наистина има нужда в момента.

Samsung Galaxy S21, S21+ и S21 Ultra - кога излизат в България, колко струват + условия на преордер

Samsung току-що представи новите си смартфони от висок клас в серията Galaxy S21 и обяви подробности за пускането им на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer