НачалоВидео ревюВИДЕО: Какво трябва да знаете за b-box на Булсатком

ВИДЕО: Какво трябва да знаете за b-box на Булсатком

18844
Написана от  nixanbal

По-рано тази година Булсатком пусна новия си приемник b-box, който е интересен с това, че дава достъп до над 240 канала от IPTV услугата на доставчика, без сложен инсталационен процес и може да се използва навсякъде, където има интернет. Преди няколко седмици от оператора ми предоставиха b-box за тест у дома и в следващото видео ще ви разкажа подробности и впечатления от това, което предлага тази малка черна кутия, която между другото превръща екрана вкъщи в смарт телевизор с Android.

Започвам с бърз преглед на комплекта - в кутията получавате ръководство с кратки инструкции за стартиране на услугата, самия b-box, който наистина е със супер компактни размери, както и HDMI кабел за връзка с телевизора плюс дистанционно с батерии и захранване.

Следва инсталацията, която включва свързване на b-box към телевизора и към електрическата мрежа и активиране през смартфона с Android, което би бил най-бързият вариант, защото така директно свързвате кутията към домашната Wi-Fi мрежа и прехвърляте Google профила си на телевизора, а той ще ви бъде полезен за много неща. Другият начин е просто да въведете паролата ръчно. И готово.

Булсатком b-box

Това може би е едно от основните предимства тук - няма нужда от кабелна връзка с интернет и инсталацията става супер бързо. b-box е подходящ да бъде взет в багажа и при лятната ви почивка на вилата например, където, ако все пак имате интернет достъп, също можете да го включите към телевизора.

Тази малка черна кутия използва Android-базирана платформа, така че има свойството да превръща и по-стари модели телевизори в смарт телевизор с Android. Това означава, че получавате достъп до Google Play, откъдето можете да сваляте различни приложения на домашния екран. Това включва YouTube, YouTube Music, HBO, Spotify и други. Netflix за съжаление не беше достъпен за инсталиране.

b-box има вграден Chromecast, така че можете да прехвърляте гледаното съдържание от смартфона си върху телевизора, което е подходящо не само когато искате да догледате започнатото в метрото видео, но и когато искате да споделите с близки лични снимки и клипове, заснети с телефона, на голям екран.

Булсатком b-box

Така стигам до самия интерфейс на b-box. Организиран е доста ясно и е лесен за навигация, като между другото не се усеща неприятен лаг при преминаване напред назад из менютата. От началния екран на платформата имате хоризонтално меню с Програма, Архив, Виеотека и Приложения. В Програма можете да прегледате какво се случва на различните тв канали в продължение на денонощието и да преминете към избрано предаване. Платформата позволява вече стандартните за интерактивната телевизия спиране на пауза, превъртане и връщане в програмата до 7 дни назад. В Архив пък ще видите съдържанието, разпределено по категории - Филми, Сериали, Шоу, Спорт, Детски, Музикални и т.н. Във всяка от категориите има подкатегории, в които е разпределено съдържанието от различните канали. Например във Филми можете да видите Екшъни, Криминални, Приключенски и т.н. По-надолу в Архив имате селекция от препоръчано съдържание, както и последно гледаните от вас предавания. Във Видеотека са събрани само филми и сериали, като за момента бих казал, че с около 1000 заглавия изборът не е твърде богат, но предполагам, че каталогът ще се развива в бъдеще.

Булсатком b-box

Така стигам до може би най-интересната част от основното меню на b-box - Приложения. Тук са всички приложения и игри, които сте свалили от Google Play. Бих казал, че за хората без смарт телевизори това ще е ценна възможност да използват стрийминг платформи за видео и музика, а дори и за някои лежерни игри, които са подходящи за телевизор. Върху дистанционното между другото има бутон с директен достъп до раздела с приложения, както и до гласовия асистент Google Assistant, през който можете да търсите с изричане на команда. Да, поддържа се и български език и нямах проблем с разпознаването му.

Булсатком b-box

Разбира се, за да получите достъп и до телевизионната услуга на Булсатком през b-box, трябва да изберете абонамент за нея. От оператора предлагат пакети с до 240 канала, 130 от които с HD резолюция, а 8 в 4K резолюция. В момента в сайта на компанията тече коледна кампания с промоционални цени на трите пакета, към които идва и самият b-box. Можете да ги видите тук - https://www.bulsatcom.bg/b-box

Е, това беше моето представяне на b-box от Булсатком - малката черна кутия, която дава достъп до IPTV услугата на оператора и добавя всички предимства на платформата Android към иначе несмарттелевизори.

Google показа Pixel 7 и Pixel 7 Pro няколко месеца преди премиерата им

Google реши да изпревари изтичането на информация и снимки и сама повдигна предпремиерно завесата над новите си смартфони Pixel 7…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer