НачалоВидео ревюВИДЕО: Премиера на Huawei P30

ВИДЕО: Премиера на Huawei P30

4696
Написана от  nixanbal

Минути след световната премиера на Huawei P30 и P30 Pro се радвам, че в nixanbal.com вече мога да ви предложа детайлно видео, в което да ви запозная с двата нови модела на китайския производител. За P30 Pro ви разказвам в отделен клип, а тук на фокус ще бъде тройната камера и останалите важни характеристики на по-достъпния P30.

Започвам с камерата, която при чистия P30 е тройна, а не четворна, както при P30 Pro. Основният сензор е еднакъв за двата модела - 40 МР от Sony, само че при P30 блендата не е толкова широка и е f/1.8, а освен това няма оптична стабилизация. Все пак Huawei обещава висока светлочувствителност и повече детайли при снимките спрямо P20.

Втората камера е 16 МР със супер широк обхват, а третата е 8 МР и има телеобектив с 3-кратен оптичен зуум и OIS.

Huawei P30 @ nixanbal.com

Huawei P30 @ nixanbal.com

Тази конфигурация ще рече, че с P30 получавате сходни камери с тези на P30 Pro, но не бива да очаквате същото качество на изображенията, защото реално има някои детайли, които са в полза на по-скъпия модел. Освен подробностите около основния сензор, при P30 нямаме ToF сензор, а липсва и перископната система на P30 Pro, която осигурява още по-голямо приближение.

Huawei P30 @ nixanbal.com

Иначе смартфонът разполага с една идея по-малък 6.1" OLED дисплей с Full HD+ резолюция, който няма извитите страни на екрана при P30 Pro, а освен това видимо установих, че има по-ниска яркост, макар че от Huawei не дадоха точни показатели за нитовете. Тук е използван същият капковиден ноч със същата 32 МР селфи камера, а интересното е, че брадичката на апарата е по-тънка спрямо тази на P30 Pro.

При конфигурацията имаме отново чипсет Kirin 980, но с по-малко оперативна памет - 6 GB, както и само една опция за вградената памет - 128 GB. Припомням ви, че P30 Pro идва с 8 GB RAM и до 512 GB вградена памет. Предвиден е слот за Nano Memory карти, които засега се използват само при няколко смартфона на Huawei.

Huawei P30 @ nixanbal.com

Капацитетът на батерията е 3650 mAh и зареждането е 20 W, а не 40 W. Не се поддържа безжично зареждане, нито обърнато безжично зареждане. Имаме 3.5 мм жак за слушалки, но пък няма стерео високоговорители и висока защита от прах и вода, като се покрива само сертификатът IP53, което означава, че не бива да топите устройството във вода.

Добрата новина е, че и при P30 имаме вграден в дисплея скенер за пръстови отпечатъци.

Huawei P30 @ nixanbal.com

Huawei P30 ще се предлага у нас от 27 март в цветовете, в които и P30 Pro, а именно черно, новата Aurora и още един преливащ цвят (т.нар. от Huawei "дишащ кристал"), който в основата си е бял, но може да видите какви ли не нюанси според светлината, която се отразява от него.

Цената на P30 в Европа ще бъде 799 евро. 

5 НЕЩА за таблета Lenovo Tab P11

След като в края на миналата година ви представих таблета Tab P11 Pro на Lenovo, днес у мен е моделът…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer