НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Bang & Olufsen Beosound Explore

ВИДЕО: Ревю на Bang & Olufsen Beosound Explore

1544
Написана от  nixanbal

Това изключително красиво устройство с премиум изработка всъщност е създадено да се използва не само у дома или в офиса, стоейки върху спретнатото ви бюро, но и на открито, следвайки ви в най-лудите приключения. В ръцете ми е Beosound Explore - един от най-новите и най-компактни преносими говорители на датския бранд Bang & Olufsen, за който ще ви разкажа подробности и лични впечатления в следващите минути.

Започвам с дизайна, който при Bang & Olufsen винаги е важен акцент и е малко по-специален от обичайното. Beosound Explore има цилиндрична форма и е висок около 12 см. Тялото му е с покритие от анодизиран алуминий тип 2, който създава усещане за солиден и качествен продукт, а освен това е труден за надраскване. От корпуса излиза удобна за носене каишка, а в кутията има и карабинер, който позволява да закачите колонката на раницата си например, докато покорявате Боянския водопад.

Ревю на Bang & Olufsen Beosound Explore @ nixanbal.com

И като стана дума за вода - Beosound Explore има висока защита от прах и вода със серификат IP67. Това означава, че е напълно имунизиран от прах, а водата не би го повредила, дори да го потопите напълно на 1 метър дълбочина за до 30 минути. Тук приключенското име среща и съответния устойчив дизайн, така че вече със сигурност сте се досетили, че този компактен говорител е подходящ както за излети в планината, така и за плажа, събирания с приятели край басейна или на открит огън до кемпера.

Ревю на Bang & Olufsen Beosound Explore @ nixanbal.com

Теглото на колонката е 637 грама, което не е най-лекият и компактен преносим модел, имайте го предвид, но пък това означава по-здрава конструкция и по-качествен звук. Производителят между другото посочва, че това устройство е преминало успешно тестове с изпускане от метър и половина височина без никакви драматични последствия.

Върху горната част на Beosound Explore е панелът с контролните бутони, които са организиране по прегледен и удобен начин. Тук са бутонът за плей и пауза, намаляване и увеличаване силата на звука, този за включване и бутонът за активиране на Bluetooth при сдвояване с други устройства. Всички бутони имат лека клик при натискане, като с двойно натискане на бутона плей можете да преминавате към следващата песен, а ако го натиснете бързо три пъти - се връщате към предишното парче. ... Целият контролен панел се предлага и в приложението на Bang & Olufsen, в което получавате още информация за нивото на батерията, както и т.нар. режими на слушане или нещо като еквалайзер. Освен предварително зададените стилове, можете и сами да конфигурирате такъв според предпочитанията си и да го запазите. Последното е изключително важно, защото стандартната настройка на звука може да не пасне на вашия стил музика, а разликата е драстична, когато леко се заиграете с тези опции. В приложението има и детайлни обяснения как да работите с устройството, ако случайно срещнете някакви проблеми.

Ревю на Bang & Olufsen Beosound Explore @ nixanbal.com

Говорителят поддържа едновременна връзка с две устройства. Аз го тествах с моя лаптоп - в случая MacBook, и с iPhone, но приложението Bang & Olufsen се предлага и за Android. Освен това предполагам, че тази функция ще бъде по-ценна когато сте с приятели и искате да дадете достъп до говорителя на още някого, който да може да споделя с всички от своята музика.

В Beosound Explore има два високоговорителя по 1.8" с пълен обхват, а силата на звука е достатъчна, за да изпълни помещение с до 30 квадрата. Както споменах, идеята на колонката е да се използва често и на открито, като заради това разпространението на звука е във всички посоки и целта е цалата компания да чува еднакво добре музиката, независимо от позицията си. Истината е, че на закрито, на разстояние от 6 метра, говорителят звучи доста силно и не ми се налагаше да го пускам на повече от 60% от максималния му капацитет. На открито музиката от него няма да заглуши разговорите ви, но със сигурност не бих препоръчал да се използва при а. По отношение на ниските честоти - Beosound Explore има плътно звучене и със сигурност ще направи любимите ви песни да звучат добре, но не очаквайте басът да ви събори от стола - така или иначе не това е целта на това устройство.

Ревю на Bang & Olufsen Beosound Explore @ nixanbal.com

Що се отнася до батерията - тук новините са добри. Bang & Olufsen обещават до 27 часа време на слушане на музика с едно зареждане при средно ниво силата на звука. Това означава, че без проблем можете да вземете говорителя за уикенд със себе си, без да се притеснявате за презареждането му. Дори това да се наложи обаче, ако например слушате при максимум мощност - Beosound Explore използва USB C порт, така че можете просто да използвате зарядното за смартфона си, което най-вероятно така или иначе е у вас. Разбира се, собствениците на iPhone използват друг стандарт, така че при тях ще са необходими два кабела. В основата на говорителя има малка светлинка, която ще започне да мина в червено, когато батерията е под 10%, а презареждането отнема около 2 часа.

Ревю на Bang & Olufsen Beosound Explore @ nixanbal.com

Ревю на Bang & Olufsen Beosound Explore @ nixanbal.com Ревю на Bang & Olufsen Beosound Explore @ nixanbal.com

В комплекта на Beosound Explore влиза споменатия по-горе карабинер, който можете и да не закачате на говорителя, ако не планирате скорошни приключения или просто искате малко по-стилна визия, докато го използвате на бюрото си. В кутията има и USB C към USB A кабел за зареждане, както и няколко книжки с бързи инструкции.

Ревю на Bang & Olufsen Beosound Explore @ nixanbal.com

Това беше моето ревю на Beosound Explore - най-компактният говорител на скандинавците от Bang & Olufsen, който е създаден за хора с приключенски дух, които биха искали да имат преносим говорител със здрава конструкция, който може да устои на всякакви предизвикателства. В същото време обаче устройството запазва стилния и премиум вид, характерен за бранда, така че да изглежда добре и при ползване на закрито.

Цената на Bang & Olufsen Beosound Explore е 390 лв.

5 НЕЩА за Lenovo Tab P11 Pro

В последните дни на декември у мен е таблетът Tab P11 Pro на Lenovo, който се оказа, че е доста…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer