НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Huawei Watch GT 3 Pro

ВИДЕО: Ревю на Huawei Watch GT 3 Pro

4766
Написана от  nixanbal

Все по-богати възможности за следене на активностите и здравните показатели, популярният дълъг живот на батерията, премиум изработка и за първи път в смарт часовник на Huawei - възможност за правене на електрокардиограма. Това са акцентите от новия модел Watch GT 3 Pro на Huawei, който от няколко седмици е на китката ми и за който дойде време да ви разкажа подробности и лични впечатления!

Да, напоследък Huawei има по-консервативен подход към пазара на смартфони и внимателно подбира новите модели в портфолиото си, но при смарт часовниците компанията се е развихрила повече от всякога. Най-новите попълнения тук са Huawei Watch GT 3 Pro, представени от две модификации - по-скоро мъжкия Titanium Edition и насоченият към дамите Ceramic Edition.

Започвам с дизайна, който при Huawei върви във все по-добра посока и смарт моделите им не само изглеждат неотличими от конвенционални ръчни часовници, но и са изработени от наистина качествени и устойчиви материали. Това от една страна означава премиум усещане и стилна визия, а от друга - запазване целостта на корпуса в дългосрочен план. Моят Watch GT 3 Pro Titanium Edition има титаниев корпус и титаниева верижка, отзад е с нанокристално керамично покритие, а дисплеят е защитен от сапфирен кристал. След няколко седмично ползване нямам нито една драскотина, при това не само видима, но и от онези дребните, които иначе се забелязват само под определен ъгъл. Дамският модел изглежда по коренно различен начин, но е в същата премиум категория, като заменя титаниевата конструкция с бяла керамика, а към нея тук-там има и златисти елементи от неръждаема стомана.

Ревю на Huawei Watch GT 3 Pro @ nixanbal.com

Дисплеят на титаниевия Watch GT 3 Pro е с диаметър 1.43" и използва AMOLED панел с гъстота на пикселите от около 326 ppi. При дамския модел екранът е осезаемо по-малък и подходящ за женска ръка - 1.32". Поддържа се Always On Display, който е различен от избраното основно лице за часовника, като идеята вероятно е той да бъде с по-опростена визия и да натоварва по-малко батерията.

Като стана дума за батерия - Watch GT 3 Pro продължава да утвърждава смарт часовниците на Huawei като едни от най-издръжливите в сегмента. Моделът би могъл да изкара до 14 дни с едно зареждане, но това е при доста обрано ползване. Без някакви сериозни ограничения около седмица без презареждане е съвсем реалистично и дори с това постижение Watch GT 3 Pro е сред най-издръжливите на пазара. Презареждането става чрез познатите компактни кръгли зарядни, каквито предлагат повечето смарт часовници, но аз най-често използвам своята стандартна подложка за безжично зареждане, на която презареждам и смартфоните си. Зареждането между другото е с 30% по-бързо спрямо предишните модели, като за под час и половина се зарежда цялата батерия. Със сигурност, ако търсите часовник, който изисква редки срещи със зарядното - това е един от най-добрите варианти за вас. По-малкият модел, дамският Watch GT 3 Pro, обещава до 7 дни при по-леко натоварване и до 4 дни при нормално ползване.

Ревю на Huawei Watch GT 3 Pro @ nixanbal.com

Часовникът се базира на фирмената операционна система HarmonyOS, като може да се свързва с Android и iPhone телефони. Интерфейсът е познат и удобен за навигация, като първо, разбира се, ви посреща т.нар. "лице" на часовника. За да го смените, трябва просто да задържите пръст върху него и да изберете друго от галерията наляво и надясно. През приложението на смартфона можете да инсталирате допълнителни лица, много от които са безплатни, но има и платени с цени от 99 ст. до 8 лв. Слайд отгоре надолу дава достъп до няколко бързи настройки, слайд отдолу нагоре показва списъка с известията, наляво има достъп до прогнозата за времето и плейъра, а надясно са всички уиджети, които сте извели на екрана и използвате често - например пулсомера, измерването наситеността на кислород в кръвта и други.

Ревю на Huawei Watch GT 3 Pro @ nixanbal.com

Отдясно на корпуса на часовника има два бутона. Горният е и коронка, която с въртенето си помага за по-лесна навигация из списъци с менюта, а натискайки я влизате в зоната с всички приложения и екстри на часовника. Те могат да бъдат представени като списък или като балончета, което изглежда приятно, стига да се ориентирате само по иконките им. Долният бутон пък е програмируем и в настройките можете да изберете какво приложение да стартира. По начало той ви препраща към режима за тренировки, където можете да изберете бързо вида активност, която започвате.

Ревю на Huawei Watch GT 3 Pro @ nixanbal.com

Моята версия с титаниева верижка може да не изглежда като да носи много спортен дух, но часовникът всъщност е супер способен в това отношение и подходящ за следене на тренировките. А и има версия с каишка от флуороеластомер, както и възможност просто да подменяте верижката с друга, когато е необходимо.

Huawei Watch GT 3 Pro може да следи повече от 100 спортни активности, за които дава специфични данни и ви помага да се мотивирате и да подобрявате резултатите си. Часовникът е водоустойчив до 5 АТМ, така че няма да му стане нищо не само от потенето в залата, но и при различни водни спортове. Моделът въвежда и възможност за мониторинг на показателите при гмуркания на дълбочина до 30 метра.

Ревю на Huawei Watch GT 3 Pro @ nixanbal.com

Сензорите за следене на редица здравни показатели също стават все по-развити. Huawei Watch GT 3 Pro може да измерва пулса, наситеността на кислород в кръвта, температурата на кожата, стреса и нещо съвсем ново - да прави електрокардиограма. Да, точно така - това е първият смарт часовник на компанията с тази функция, която успях да тествам с моята бройка за ревю, но реално в Европа и България екстрата се очаква да бъде активирана в следващите месеци и за момента не е достъпна. За да си направите ЕКГ с Watch GT 3 Pro, трябва просто да активирате функцията, да навлажните пръста си и да го допрете за 30 секунди до страничния долен бутон. Разбира се, ЕКГ-то с часовника не може да замени посещението при лекар, но пък е полезно, че устройството на китката ви би могло да ви предупреди, ако нещо в кардиограмата ви не е наред и трябва да посетите специалист.

Удобство е, че повечето от тези показатели могат да бъдат следени постоянно на заден фон.

Ревю на Huawei Watch GT 3 Pro @ nixanbal.com

Часовникът няма версия с eSIM и не може да се използва като самостоятелно устройство за връзка с мрежата, но когато е свързан със смартфона може да инициирате и приемате обаждания директно от китката си. Има микрофон и говорител, така че дори не е нужно да вадите телефона от джоба или чантата си, а можете да говорите директно през свързания часовник.

Е, това беше моето ревю на новия смартчасовник Watch GT 3 Pro на Huawei, който идва в мъжки и в дамски вариант. Акцентът тук е преди всичко наистина скъпата изработка с премиум материали, изключителният живот на батерията и възможността за следене на дълъг списък спортни активности и редица здравни показатели, включително за първи път в часовник на Huawei - ЕКГ функционалност, която идва в близките месеци. Часовникът работи без проблеми с телефони на Huawei, други модели с Android, както и с iPhone.

5 НЕЩА за Logitech MX Master 3S

Вече година и половина използвам периферията от серията Master на Logitech, а след като тази пролет бяха обявени MX Mechanical…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer