НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Huawei Watch GT 4

ВИДЕО: Ревю на Huawei Watch GT 4

2095
Написана от  nixanbal

На специално събитие в Барселона Huawei току-що представи новите си смарт часовници от серията Watch GT 4, които предлагат богат пакет екстри за следене на здравните показатели и активните занимания, супер дълъг живот на батерията и стилен дизайн в няколко варианта, включително три мъжки и три бих казал този път впечатляващи дамски версии. Аз имам няколко от моделите при мен, като през последните дни на китката ми е сивата версия със стоманена верижка и на следващите редове ще ви разкажа подробности и лични впечатления за Huawei Watch GT 4.

 

Дизайнът е първото, което винаги прави впечатление при смарт часовниците на Huawei. Компанията се старае да направи моделите си неотличими от конвенционалните ръчни часовници. Това важи както за премиум модела Huawei Watch Ultimate, така и за серията Watch GT 4, чиито цени започват от много по-достъпните 250 евро.

При Watch GT 4 тялото е с форма на осмоъгълник, стоманено е и има класическа верижка, също от стомана. Тя изглежда сякаш се слива с часовника, но всъщност е много лесно да я откачите и да използвате друга верижка или пък кожена каишка. Това става с натискането на ето този скрит бутон.

Мъжкият модел е с диаметър на корпуса от 46 мм и е с доста солиден дизайн, въпреки че пасва горе-долу прилично и на моята по-малка китка. Ако трябва да избирам за себе си обаче, бих взел зелената версия на Watch GT 4, която, освен че е в любимия ми цвят, има по-удобна и универсална каишка от рециклирани материали и цялостно стои по-елегантно на ръката.

Видео ревю на Huawei Watch GT 4 в nixanbal.com

Дамският Watch GT 4 пък има 41-милиметрово тяло с изключително фин дизайн и Huawei казват, че за него са се вдъхновили от висулките на луксозните бижута. Тук основният материал също е стомана, като за корпуса избирате между изцяло златен или сребрист със златни акценти, какъвто имам у мен и смятам, че е най-атрактивният избор тази година. Верижката му също е комбинация от двата цвята и ми се струва, че цялостно визията и изработката на този модел го превръща в един от най-добрите варианти за дамски смарт часовник на пазара в момента. Единственият минус е, че, ако искате да използвате часовника за спорт, при дамските модели няма съвсем подходящ вариант и ще трябва да се сдобиете с допълнителна каишка - например силиконова. Как тя ще стои на това фино тяло обаче - не знам.

Дисплеят на Watch GT 4 е с диаметър 1.43", има AMOLED панел и резолюция 466 х 466 пиксела за гъстота на точките от 326 ppi. Дамският модел има същата резолюция, но с по-малкия си размер от 1.32" постига малко по-детайлен образ с 352 ppi.

Видео ревю на Huawei Watch GT 4 в nixanbal.com

Дисплеят е ясно четим и остава видим и под пряко слънце, а операционната система е Harmony OS 4. Навигацията в нейния интерфейс е позната и интуитивна. Добавени са новите уиджети, т.нар. карти, с по-богата функционалност, включително здравният, който измерва 7 показателя наведнъж. Има 12 нови лица за часовниците, които прилягат перфектно на физическия дизайн. Часовникът, разбира се, все така поддържа и Always On Display, който вече може да включва до 20% повече елементи, така че потребителите да виждат повече детайли, без да светват основния екран.

Видео ревю на Huawei Watch GT 4 в nixanbal.com

По отношение здравните функции Huawei Watch GT 4 идва с някои важни подобрения, включително по-прецизен алгоритъм за следене на сърдечния ритъм TruSeen 5.5+. Той е по-точен в анализа на данните при тренировка, а и изобщо при ежедневното следене на здравните показатели. Часовникът може да следи постоянно пулса, кислорода в кръвта, съня, стреса и да изпраща напомняния, свързани със здравето.

Функцията Huawei TruSleep 3.0, която служи за следене качеството на съня, също е по-прецизна. Часовникът може автоматично да влиза в режим Сън и след това дава детайлна справка как е преминала нощта ви, каква е била структурата на съня ви, включително дали сте имали проблеми с дишането и както се оказа в моя случай - имате нужда от по-удобна възглавница. Watch GT 4 може дори да открие сънна апнея.

Видео ревю на Huawei Watch GT 4 в nixanbal.com

Часовниците на Huawei могат да следят вашите показатели при над 100 вида активности, като за някои от тях - например ходене, бягане и други, засичането може да започне автоматично. Тук по-прецизните сензори също играят важна роля, а Watch GT 4 ще се опита да ви накара да бъдете по-активни с цветните си рингове - т.нар. Activity Rings, които трябва да запълвате всеки ден. Всеки от тях отговаря за различен показател - изгорени калории, време на активни занимания и прекарано време в изправено положение на всеки час. Часовникът ще ви стимулира и чрез нова система от виртуални медали и предизвикателства.

Новото приложение Stay Fit пък е инструмент за следене на приеманите калории и ще ви помогне, ако искате да следвате план - например за намаляване на теглото. То може да изготви диета и график на тренировките според зададената цел.

Видео ревю на Huawei Watch GT 4 в nixanbal.com

Серията Watch GT 4 не поддържа eSIM и моделите в нея не могат да се ползват съвсем като самостоятелни устройства. Все пак имат говорител и микрофон, така че няма проблем при връзка с телефона да провеждате разговорите през тях като през хендсфри. Ако използвате и смартфон на Huawei от компанията правят заявка, че дистанцията между двете устройства може да е до 100 метра.

А, като стана дума - Watch GT 4 може да се ползва успешно и със смартфони на Huawei, и с такива под Android на други производители, а също и с iPhone. Може да има някои разминавания във функционалността, като например възможността да използвате часовника за дистанционно правене на снимки с камерата на телефона е само за апарати на Huawei. Тук ще спомена, че от Huawei споделиха, че полагат усилия в това да предложат мобилни разплащания със смарт часовниците си, но за момента все още няма новини в тази посока.

Видео ревю на Huawei Watch GT 4 в nixanbal.com

Ако спортът ви разчита на прецизни данни за локацията и маршрута ви, Watch GT 4 има подобрение и в тази посока, като обещава 30% по-точно позициониране.

Приключвам ревюто с една от най-важните и най-приятни теми, когато говорим за смарт часовниците на Huawei - животът на батерията. Това продължава да е ключово предимство на тези модели, като 46мм версия (524 mAh) може да издържа до 14 дни в по-икономичен режим или 7 дни при по-компактния 41мм дамски модел (323 mAh). Дори да включите Always On Display, да тренирате активно и да използвате други функции на часовника, той пак ще успее да издържи няколко дни, а това е изключителнно ценно на фона на много модели със заряд за максимум 2 денонощия. Зареждането става по безжичен път, като в комплекта има включена подложка, но можете да ползвате и друга или смартфона си, ако поддържа обърнато безжично зареждане.

Видео ревю на Huawei Watch GT 4 в nixanbal.com

Това беше моето ревю на Huawei Watch GT 4 - смарт часовник с чудесен дизайн, който се предлага в няколко варианта и покрива широк спектър от стилове. За мен тази година истинската промяна е при дамските модели, които наистина са впечатляващи с визията си.

Бих препоръчал тези часовници на хората, които не се интересуват толкова от инсталирането на допълнителни приложения, а търсят стилна визия на конвенционален ръчен часовник, богат набор екстри за следене на здравните показатели и спортните активности, както и отличен живот на батерията. Цената започва от 499 лв., а детайли за различните модели и офертите за предварителни поръчки - цък.

 

Xiaomi Robot Vacuum X10+ - най-напредналият технологично робот прахосмукачка на компанията

Xiaomi е един от популярните брандове, когато става дума за роботи прахосмукачки, като самият аз използвам у дома един от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer