НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Lenovo Yoga Slim 7 Pro OLED

ВИДЕО: Ревю на Lenovo Yoga Slim 7 Pro OLED

1531
Написана от  nixanbal

1 кг и 310 грама - толкова тежи лаптопът Yoga Slim 7 Pro на Lenovo, който освен суперкомпактен и лек корпус предлага и впечатляващ 14" OLED дисплей. Подробностите ще ви разкажа на следващите редове и в по-горното видео.

Започвам директно с дисплея, защото това за мен е една от най-специалните характеристики на това устройство. Тук Lenovo са използвали обявения в началото на 2021 г. Samsung E4 OLED панел с 14" диагонал, резолюция 2880 х 1800 пиксела (243 ppi) и 90 Hz опреснителна честота. Поддържа се Dolby Vision и 100% от цветовия спектър sRGB. Образът е детайлен, с ярки цветове и дълбоко черно, с висок контраст и супер пъргаво скролиране. Дисплеят е приятна гледка и заради фините си рамки, които помагат физическите размери на машината да останат по-компактни. Страничните са с дебелина около 2.6 мм, горната е под 5 мм, а по-дебела е само тази в основата - 9.8 мм.

Както и при другите актуални лаптопи на Lenovo, тук екранът също е с пропорции 16 към 10. Това означава, че е една идея по-висок и ще бъде по-удобен, когато го използвате за работа, тъй като ще виждате например повече от имейла или офис документа.

Ревю на Lenovo Yoga Slim 7 Pro @ nixanbal.com

В леко издадената зона в горната част на дисплея е заложена уебкамерата и инфрачервената камера, която служи за отключване с Windows Hello. Лаптопът усеща, когато напуснете работното си място и се заключва автоматично и обратно - светва и ви посреща с добре дошли, щом ви разпознае отново пред екрана.

Към впечатляващия OLED дисплей Lenovo са предвидили и адекватно озвучаване, поверено на стерео говорителите (2 х 2 W), настроени от Harman с поддръжка на пространствен звук Dolby Atmos. Аудиото не е супер силно и не става за озвучаване на домашни или офис партита, но е с прилично качество за любимите сериали и дори за слушане на музика. В условията на хоумофис обаче ще призная, че аз най-често използвах слушалки.

Батерията при мен успя да издържи един работен ден с умерено натоварване, което включваше най-вече писане в Google Docs, няколко изгледани видеоклипа в YouTube и здравословна доза социални мрежи. По спецификации на Lenovo лаптопът би трябвало да издържи до 15 часа гледана на видео с Full HD резолюция, така че цяла неделя със сериала Arcane на Netflix под одеялото на дивана звучи като мисия възможна. Поддържа се бързо зареждане, като за 15 минути ще получите енергия за 3 часа гледане на видео.

Ревю на Lenovo Yoga Slim 7 Pro @ nixanbal.com

Моята конфигурация на Lenovo Yoga Slim 7 Pro се базира на произведения по 7-нм процес AMD Ryzen 7 5800H с интегрирана графика AMD Radeon, 16 GB RAM и 512 GB SSD. Машината, разбира се, не е създадена за игри, но в ежедневните работни задачи се представи отлично. Под шапката на новия Windows 11 лаптопът се усещаше бърз и адекватен, а това между другото беше и първата ми среща с тази платформа на Microsoft.

И като стана дума за ежедневни задачи - софт-тъч клавиатурата на Yoga Slim 7 Pro е изключително приятна за ползване - клавишите са с достатъчно разстояние помежду си, имат отлично потъване и задоволителен клик при писане. Подсветката е равномерна и има две степени, както и автоматичен режим. Тъчпадът е по-скоро голям и удобен за ползване, като е позициониран сравнително централно спрямо клавиатурата, така че да бъде комфортен, независимо коя е водещата ви ръка.

Ревю на Lenovo Yoga Slim 7 Pro @ nixanbal.com

Лаптопът има алуминиево тяло в светъл сребрист цвят, който Lenovo нарича Light Silver. Теглото му е около килограм и 300 грама, а дебелината между 14.9 - 17.9 мм. Приятен елемент от дизайна е зоната около уебкамерата, която споменах по-рано. Тя е нещо като обърнат наопаки ноч, който всъщност помага и за по-лесното отваряне на лаптопа с една ръка. Тук ще забележите и гравирания надпис Yoga 7 Series, който е още едно дребно нещо, което показва внимание към детайла.

Yoga Slim 7 Pro идва с поддръжка на Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.1, а наборът портове не е от най-щедрите, но повечето от нас като че ли са свикнали с това при съвременните машини от тази компактна категория. Отляво са разположени два USB C порта, а отдясно има един USB A порт и 3.5 мм жак. както и бутонът за включване.

Ревю на Lenovo Yoga Slim 7 Pro @ nixanbal.com

Това беше моето видео с представяне на Yoga Slim 7 Pro - съвременен лаптоп с компактни размери и незатормозяващо тегло, който с впечатляващия си 14" OLED дисплей и издръжлива батерия може да бъде отличен вариант за бизнес машина или верен партньор в киноуикендите.

Може ли Samsung Galaxy Z Flip 3 да бъде мъжки телефон?

Няколко месеца след лансирането на новите смартфони със сгъваеми дисплеи на Samsung, Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer