НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на LG PuriCare

ВИДЕО: Ревю на LG PuriCare

3199
Написана от  nixanbal

Преди малко повече от година ви представих вероятно най-добрия пречиствател на въздух - LG PuriCare, който имаше някои специални възможности, включително филтриране на прахови частици с размер под 1 микрон и улавяне на миризми. Днес, тъкмо в началото на зимата, у мен е новият модел от същата серия, който предлага всички тези качества, но вече идва в наполовина по-компактни размери. Това го прави много по-подходящ за ползване в домашни условия, а и цената му е значително по-достъпна.

Новият модел PuriCare на LG се отличава от предходния основно с по-малките си габарити, а така се сменя и цялото предназначение на уреда. Предишният въздухопречиствател имаше огромен капацитет, необходим за големи пространства с до 100 кв.м. площ, каквито са много офиси от типа open space например, но пък беше висок над 1 метър и това изискваше по-специално внимание към мястото, на което ще го поставите. Този тук е значително по-удобен за инсталиране където и да е в домашни условия, а капацитетът му е достатъчен за стаи с площ до 58 кв.м. Това означава, че е вариант дори за големите отворени пространства, при които всекидневната и кухнята са в едно, както е в моя случай.

LG PuriCare @ nixanbal.com

Само че преди да си поговорим за фини прахови частици, което е тема номер едно на всяка зима в София, а вероятно и не само тук, исках да обърна внимание на едно от любимите ми неща в новия PuriCare - филтърът за миризми. Филтърът за миризми е нещо изключително важно за мен, защото, както споменах, жилището ми е с общо помещение за хол и кухня, а това предполага, че при всяко готвене аспираторът трябва да е на щрек. Само че дори с него понякога се налага проветряване и тъкмо тук пречиствателят ме спасява на няколко пъти в последните седмици, откакто го ползвам.

Колкото до филтрирането на въздуха - улавят се едри прахови частици, фини прахови частици, а дори и такива с размер под 1 микрон, което са т.нар. алергени. Харесва ми, че всичко това е прилежно визуализирано върху самия уред, който има светлинна индикация за качеството на въздуха в различни цветове, вариращи от лилаво (най-замърсено) до зелено (чист въздух). Така дори да не проверявате конкретните числа за нивата на ФПЧ, можете с бърз поглед да се ориентирате какво дишате.

LG PuriCare @ nixanbal.com

Въпросните индикатори и всички бутони за управление функциите на LG PuriCare са разположени върху главата му, която има дисковидна форма и се повдига и се върти над самия корпус на устройството. Това всъщност е т.нар. Clean Booster, който разпръсква чистия въздух по-старателно, така че да достигне всяка част на помещението. Тъкмо заради Clean Booster-а няма значение къде точно ще поставите пречиствателя, защото въздушната струя с чист въздух от него достига до 7.5 метра в помещението.

Има различни режими за различна скорост на работа, като в общия случай избирам автоматичния. С него LG PuriCare работи оптимално и усилва филтрацията при нужда, докато в останалото време кротко си почива.

LG PuriCare @ nixanbal.com

Така стигам до ThinQ. Това е платформата за умен дом на LG, в която всякакви устройства могат да бъдат свързани и управлявани през смартфона. Новият LG PuriCare също е в списъка, което означава, че дистанционно - дори да не сте си вкъщи - можете да пускате и спирате уреда. Удобно е, така че да не го оставяте да работи по цял ден, а само за половин час преди да се приберете например. В приложението след това получавате и детайлен доклад за това какво е било качеството на въздуха, което сте дишали през изминалите дни.

Иначе PuriCare идва и със собствено конвенционално дистанционно, което включва бутони за контрол на всички функции. Включително можете да изключите светлинната индикация за степента на замърсяване, ако искате уредът да работи в по-незабележим режим, особено нощем.

LG PuriCare @ nixanbal.com

Така приключвам ревюто си за новия LG PuriCare, който харесах още повече от първия по-голям модел. Причината е, че по-компактният уред е точният вариант за моя дом - и като капацитет, и като възможност за сливане с интериора. А и цената му е значително по-ниска.

Въздухът с подобно нещо у дома е осезаемо по-свеж и лек за дишане, особено в зимните месеци, като това бяха коментарите и на всички гости, които имахме през последните седмици. Харесва ми въртящата се глава Clean Booster, която прави разпръскването на чистия въздух по-лесно и по-бързо, харесва ми филтърът за миризми и възможността за управление през смартфона от разстояние.

Цената на този модел PuriCare е около 1399 лв., което го поставя в по-високия клас, а освен това имайте предвид, че филтрите се сменят периодично, но не по-често от 1 година, и трябва да предвидите разходи за тези консумативи.

Xiaomi 14 Ultra получи европейска премиера, очакваме го в България през април

Здравейте от слънчева Барселона, където Xiaomi току-що представи в Европа новия си премиум смартфон Xiaomi 14 Ultra. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer