НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Logitech MX Master 3

ВИДЕО: Ревю на Logitech MX Master 3

4483
Написана от  nixanbal

Днес се навършват 10 дни, откакто Logitech най-неочаквано ми изпратиха най-новата си мишка MX Master 3 и ме помолиха да споделя впечатления за нея. Първата ми реакция беше - та аз не използвам мишка от 7 години - откакто имам MacBook?! Какво бих могъл да кажа за нещо, което вече дори съм позабравил за какво служи? Оказа се, че мишката не е каква да е, а един от най-вълнуващите модели на пазара днес и много от вас реагираха в Instagram със заявки за ревю. Тъкмо затова в последните 10 дни се опитах да си наложа да използвам Logitech MX Master 3 и в следващите минути ще ви разкажа за трудните и приятните моменти в този процес.

Започвам с това, че MX Master 3 има изключителен дизайн. Всъщност оставете как точно изглежда мишката. Смисълът на тази форма е вашата длан да пасне идеално отгоре й, а може би дори по-важното - да не усетите умора в китката си след по-продължителна работа. Да, Logitech определено са се фокусирали върху комфорта и са го постигнали чрез супер ергономичен дизайн и леко гумирана повърхност, която създава доста приятно усещане.

Акцентът при този модел обаче е колелцето за скролиране. Logitech въвежда т.нар. система MagSpeed за електромагнитно превъртане, която е изключително бърза и прецизна, а и почти безшумна. Според производителя колелцето може да превърти 1000 реда за една секунда, което всъщност подсказва, че мишката е особено подходяща за дивелопъри, препускащи през дълги редове код, а също и за хората, които работят с безкрайни списъци, таблици и всякакви документи. Харесва ми, че бутонът отзад дава възможност да направите превъртането безстепенно, така че да е още по-безшумно, но лично предпочитам да усещам скролирането, защото сякаш дава повече контрол в ръката.

Ревю на Logitech MX Master 3 @ nixanbal.com

Бутоните обаче не свършват дотук. Отстрани има още едно колелце, което далеч не е толкова усъвършенствано, колкото основното, но него със сигурност ще използвате и по-рядко, ако изобщо решите. Удобно е в различни приложения, като например в момента пиша този текст в таб Docs на Chrome, а с хоризонталното колелце преминавам надясно към таба със сайта на Logitech, за да проверявам спецификациите. Водоравното скролиране работи и в други приложения - например в Apple TV+ мога да разглеждам по-удобно новите заглавия, които са предложени тъкмо в хоризонтален списък. Честно казано лично за мен този бутон не се доказа като супер ценен, но си представям, че ако работата ви го изисква - може да ви улесни значително.

Ревю на Logitech MX Master 3 @ nixanbal.com

Следват още два бутона, които по начало служат като напред и назад, а в основата на подложката за палеца има и още един, който може да върши задача с натискане, но и с натискане и движение на мишката в 4 посоки. Всъщност не е важно като какви са програмирани бутоните от Logitech, защото софтуерът към мишката позволява да ги пренасочите към каквито команди решите.

Отдолу на мишката ще видите и бутон за превключване между различни устройства, като можете да я вържете едновременно с до три. Включително с телефон и таблет, разбира се.

Ревю на Logitech MX Master 3 @ nixanbal.com

Колкото до батерията - тя е с капацитет 500 mAh и с едно зареждане обещава цели 70 дни време за ползване. Ако случайно се случи да забравите да я заредите за толкова дълъг период и ви потрябва спешно - има бързо зареждане, което гарантира до 3 часа време на ползване срещу една минута зареждане. А зареждането става чрез USB Type-C кабел, което ме накара да се усмихна приятно. Радвам се, че този стандарт се възприема по-широко в индустрията, а не само при смартфоните и техните аксесоари. Въпросното кабелче всъщност е и единственото друго нещо, което ще откриете в кутията на мишката. Освен USB рисивъра, разбира се.

Ревю на Logitech MX Master 3 @ nixanbal.com

И така, под чертата ще кажа за MX Master 3 на Logitech, че е изключително качествен и добре премислен продукт, създаден с цел да направи работата ви на бюрото по-продуктивна и по-удобна. За мен тези 10 дни с мишката преминаха в търсене отговора на въпроса - нужна ли е ми е тя, ако използвам MacBook? Ако сте с такъв лаптоп, със сигурност знаете, че тъчпадът е едно от най-съвършените неща и позволява лесно да се откажете от мишка. Аз съм пример за това, който от 7 години не е ползвал такъв аксесоар. Оказа се, че MX Master 3 все пак има какво да даде и в моя случай - по-удобна навигация в някои от важните за мен приложения за писане на текст и обработка на видео, както и по-удобно скролиране.

Всъщност не съм сигурен дали просто не ми беше приятно да използвам новото MagSpeed колелце, отколкото да е направило прелистването на списъци кой знае колко по-лесно.

5 ключови подобрения в компактния флагман Samsung Galaxy S24

Galaxy S24 е у мен от няколко дни и, въпреки че добре познавате моята зависимост към по-големите смартфони, трябва да…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer