НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Sony SRS-RA3000

ВИДЕО: Ревю на Sony SRS-RA3000

1695
Написана от  nixanbal

Sony SRS-RA3000 е най-новото попълнение в каталога премиум високоговорители на японския производител. Звукът от него се разпространява във всички посоки, изключително качествен е и може да изпълни всяко помещение, независимо колко голямо е жилището ви. Това не е портативен говорител, но размерите му са сравнително компактни и лесно можете да го вземете в багажника или дори в раницата при пътуване, но имайте предвид, че е необходима връзка с електрическата мрежа, за да работи. Подробностите - на следващите редове и във видеото по-горе...

Понеже става въпрос за говорител, който се инсталира в дома, дизайнът е едно от важните неща. Sony SRS-RA3000 има две версии - черна с бронзови акценти и светлосивата, която виждате при мен и която аз предпочитам. И в двата случая говорителят изглежда като премиум продукт, с качествена изработка и приятна на допир текстилна повърхност. Семплият му дизайн може да се впише навсякъде в дома - на шкафа във всекидневната, на масата, на кухненския плот и дори в банята. А причината изобщо да споменавам последните две помещения, е влагоустойчивият характер на този говорител. Не бива да го заливате с вода умишлено, но със сигурност няма проблем да бъде край чешмата, за да слушате музика, докато готвите например, а също и в банята, но на безопасно разстояние от душа.

Хареса ми, че кабелът в комплекта е в същия цвят като говорителя, а освен това е доста дълъг и позволява удобно да решите къде ще го разположите, без да се съобразявате има ли точно до него контакт.

Ревю на Sony SRS-RA3000 @ nixanbal.com

Където и да поставите RA3000, той ще звучи добре и ще се чува отлично навсякъде, защото говорителят поддържа автоматично калибриране на звука. То се задейства още с пускането на устройството, като за целта се използва микрофонът и специален алгоритъм на Sony.

И въпреки че самият говорител изисква връзка с електрическата мрежа, свързването с устройството, от което ще се подава музиката, става по безжичен път. Успях да свържа лесно RA3000 с MacBook, iPhone и Samsung Galaxy Note 20 Ultra, като добрата новина е, че устройството може да бъде добавено към Google Home и да се управлява чрез Google Assistant. Това означава, че с гласови команди или през приложението на смартфона си можете да пускате, спирате и въобще да управлявате музиката си, а хората, които вече имат изградена екосистема от Google Assistant устройства, със сигурност ще оценят това. Поддържа се и Amazon Alexa.

Ревю на Sony SRS-RA3000 @ nixanbal.com

Така стигам до най-съществената част - звукът. Sony SRS-RA3000 поддържа 360 Reality Audio и осигурява пространствено звучене, което обгръща цялото помещение, достигайки всеки ъгъл. За да слушате тази, специално създадената в такъв формат музика, трябва да сте абонирани за услуга, която я предлага. Такива са Tidal, Deezer, nugs.net и други. Всъщност някои от тях влизат в плановете на операторите у нас. Дори да не искате да се абонирате за стрийминг услуга обаче, говорителят има начин да ви предложи същото, или, да кажем, сходно усещане и това става с функцията Immersive Audio Enhancement. При нея се използва алгоритъм за превръщането на стандартни парчета в триизмерен звук. Това става с натискането на специалния бутон върху колонката, като разликата се усеща на мига и можете да сте сигурни, че никога вече няма да слушате любимите си песни без този подобрител.

Освен че говорителят предлага супер богато звучене независимо от вашата позиция спрямо него, аудиото изначално е супер качествено, с дълбок бас и чисти вокали. Силата на звука е невъобразимо голяма и при максимум настройка е много вероятно да ядосате съседите си. От друга страна ще сте сигурни, че с това сравнително компактно устройство ще изпълните дори помещение с голяма площ или просто музиката ще се чува във всички стаи на жилището ви.

Ревю на Sony SRS-RA3000 @ nixanbal.com

Ревю на Sony SRS-RA3000 @ nixanbal.com Ревю на Sony SRS-RA3000 @ nixanbal.com

Ако все пак мощта на RA3000 не ви е достатъчна, можете да свържете няколко говорителя в мрежа през приложението Google Home. Освен това, също по безжичен път, има възможност да свържете говорителя със съвместим телевизор Sony BRAVIA.

Ревю на Sony SRS-RA3000 @ nixanbal.com

Интересна функция е и автоматичното изравняване силата на звука при слушаните парчета, при които понякога се оказва, че едни звучат по-силно от други. RA3000 дава възможност тези разминавания да бъдат изгладени през приложението Sony Music Connect, където между другото има и еквалайзер за по-фини настройки на аудиото спрямо предпочитанията ви.

Ревю на Sony SRS-RA3000 @ nixanbal.com

Това беше моето представяне на Sony SRS-RA3000 - новият премиум говорител на японците, който наистина предлага изумително силен и качествен звук. Ценна за мен беше възможността за свързване с различни устройства и контрол през приложението Google Home, както и супер стилният дизайн, подходящ за инсталиране във всяко помещение в жилището.

5-те най-важни подобрения в Samsung Galaxy A52 спрямо Galaxy A51

В nixanbal.com вече можете да гледате детайлното видео ревю на Galaxy A52, който е новият обещаващ модел от среден клас…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer