НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на ултраширокия 34” монитор LG 34WN780-B

ВИДЕО: Ревю на ултраширокия 34” монитор LG 34WN780-B

2586
Написана от  nixanbal

LG 34WN780-B е 34-инчов монитор с ултраширок екран с пропорции 21 към 9, който най-общо казано е създаден за работа. Използвам го вече няколко седмици и на следващите редове и в по-горното видео ще ви разкажа как той се вписа в моя работен процес и за какъв тип потребители би бил подходящ избор.

Започвам от дизайна, който е изключително стилен и обран. Рамките на монитора са тънки, като по-дебела е само брадичката, а стойката е най-интересният елемент тук. Тя е минималистична и създадена с идеята да не заема излишно пространство на бюрото ви, така че то да остане за важните неща. Захващането става в задния край на бютото чрез C-образна скоба и е съвсем елементарен процес. Честно казано дори не е толкова важно къде точно ще монтирате стойката, тъй като гъвкавият механизъм позволява да движите монитора по всякакъв начин, така че да го напасвате спрямо нивото на очите си, спрямо позицията ви на бюрото, височината на стола или когато се налага да покажете екрана на някой колега. Чрез тази т.нар. стойка Ergo можете да разгъвате, свивате и завъртате монитора, да променяте височината и наклона му.

Самата стойка е куха цилиндрична тръба и служи за организация на кабелите, излизащи от монитора, което е хитро решение.

LG 34WN780-B 34'' 21:9 UltraWide™ QHD Ergo IPS Монитор c HDR10 и AMD FreeSync™

В основата на монитора е 5-посочният джойстик, който дава достъп до основните настройки и управление. Тук можете да регулирате например яркостта и контраста, силата на звука от вградените говорители, езика и т.н. В менюто се активира и технологията FreeSync на AMD, а може би най-важната настройка е тази за стила на цветовете. Има няколко зададени режима, които са подходящи в различни ситуации или за потребители с различен тип предпочитания към това как да изглежда екранът. Можете да изберете по-живи цветове или HDR ефект, има специален режим за четене, който намалява синята светлина и други.

Споменах говорителите - те са в основата на монитора и са доста силни, като няма да засенчат солидната ви озвучителна система на бюрото, но ако нямате такава - може и да ви я спестят. Избрах да ги използвам пред тези на лаптопа ми, тъй като звукът, разбира се, е по-балансиран и по-мощен, а и това ми позволяваше да скрия MacBook-а някъде под бюрото.

LG 34WN780-B 34'' 21:9 UltraWide™ QHD Ergo IPS Монитор c HDR10 и AMD FreeSync™ LG 34WN780-B 34'' 21:9 UltraWide™ QHD Ergo IPS Монитор c HDR10 и AMD FreeSync™

На гърба на монитора пък са разположени всички портове, сочейки назад. Тук се включва захранващият кабел, а около него ще откриете два HDMI, два USB и един DisplayPort.

Така стигам до екрана, който е с щедър диагонал от 34", IPS панел и Quad HD резолюция от 3440 x 1440 пиксела. Мониторът е с ултрашироко съотношение на страните от 21 към 9, което, да, от една страна го прави перфектния вариант за гледане на филми, но далеч по-важно - получавате добре разпределена работна площ за вършене на множество задачи едновременно.

Точно тук е моментът да поговорим за кого е подходящ този монитор. В моя случай аз го използвам за писане на текстовете за сайта, четене на новини, YouTube, преглед и обработка на снимки, монтиране на ревютата, включително настоящото видео. А понякога и за няколко от тези неща наведнъж.

LG 34WN780-B 34'' 21:9 UltraWide™ QHD Ergo IPS Монитор c HDR10 и AMD FreeSync™

Този ултраширок модел на LG е част от тяхната серия професионални монитори, чиято цел е да помогне на потребителите да повишат продуктивността си, т.е. да вършат задачите си с лекота и, ако може, да ги вършат по-бързо. Това в някои случаи включва поставянето на два или повече екрана един до друг, но 34-инчовият панел позволява всичко да се случва върху един монитор.

В моя случай половината екран най-често е зает от Final Cut Pro, в която монтирам видеото си, а другата съм разпределил между браузъра и Spotify. В други ситуации съм разгърнал нашироко Google Docs, пишейки текста за ревюто си, а до него е сайтът на производителя за справка със спецификациите на тестваното устройство.

LG 34WN780-B 34'' 21:9 UltraWide™ QHD Ergo IPS Монитор c HDR10 и AMD FreeSync™

Така че, смятам, че хората, които пишат - текст или код, тези, които работят с огромни екселски таблици, обработват видео, т.е. програмисти, финансисти, дизайнери и архитекти са в целевата аудитория на монитора. Ако някога сте изпитвали недостиг на пространство с настоящия си монитор и сте имали нужда от допълнителен - с подобен ултраширок формат в много случаи ще можете да съберете всички задачи върху един екран.

Това е то - за седмиците, в които използвам 34-инчовия ултраширок монитор на LG бих казал, че много бързо свикнах с него и успях да оценя предимствата му. Хареса ми идеята да разполагам с допълнително пространство за работа, а възможността за маневри във всички посоки е безцена, особено ако като мен често променяте позицията си на бюрото. Ако работата ви е свързана със заниманията, за които стана дума по-рано, много вероятно е това да е точният монитор за вас.

Ревю на Samsung Galaxy Watch6 Classic

Galaxy Watch6 Classic бележи завръщането на Samsung към дизайна с въртящия се безел около дисплея, след като миналата година вместо…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer