НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Xiaomi Buds 3T Pro

ВИДЕО: Ревю на Xiaomi Buds 3T Pro

536
Написана от  nixanbal

Xiaomi Buds 3T Pro са компактни безжични слушалки с приятен дизайн, добър звук и активна изолация на околния шум, които струват около 250 лв. Доста атрактивна цена за подобно устройство. На следващите редове и в по-горното видео ще ви разкажа подробности и ще споделя повече за опита ми от ползването на този модел през последните седмици.

Xiaomi Buds 3T Pro идват в тази малка кутийка с обли форми, напомняща речно камъче. Предлагат се в бялото, което виждате у мен, както и в черно. Кутийката е доста семпла и стилна, върху нея ще забележите единствено логото на компанията, LED индикатор за батерията, бутона за сдвояване и USB порта за зареждането ѝ. Повдигайки капачето получавате достъп до самите слушалки, които са с донякъде познат, но и малко по-особен дизайн и бих ги оприличил на музикални ноти. Изключително леки са - всяка тежи едва 4.9 грама и ще призная, че поставяйки ги на ушите си в следващия момент спрях да ги усещам. Това означава, че са супер удобни - т.е. не създават дискомфорт в ухото, и подходящи за продължително ползване. Слушалките имат силиконови тапички за по-плътно прилягане в ухото и по-добра шумоизолация. В комплекта ще откриете различни по размер тапи, за да подберете най-удобните за себе си.

Ревю на Xiaomi Buds 3T Pro @ nixanbal.com

Върху т.нар. стебла на слушалките - този малък край, който стърчи надолу от ухото ви, има едвазабележим сензорен бутон, който служи за управление. Към всяка от слушалките можете да зададете по четири компанди - единично, двойно, тройно или продължително стисване на въпросната тъч зона. С тези команди можете да преминавате към следваща или предишната песен, да регулирате силата на звука, да включвате активната изолация на околния шум и да активирате гласовия асистент на телефона си. На мен ми беше необходимо известно време, за да свикна с въпросните тъч бутони, които изискват натиск, за да реагират и трябва да заучите добре точната им позиция.

Ревю на Xiaomi Buds 3T Pro @ nixanbal.com

Интересното е, че тези команди и всички други детайли за слушалките се виждат в настройките на свързани Bluetooth устройства, ако използвате смартфон Xiaomi, но не и с други модели. Това би могло да е неудобство, защото няма специално приложение за слушалките. Така че имайте го предвид - собствениците на смартфон Xiaomi ще получат максимума от този аксесоар, просто защото управлението му е заложено в MIUI.

В този интерфейс с настройки за Buds 3T Pro ще откриете информация за батерията на всяка слушалка и на кутийката им, можете да активирате и деактивирате различни екстри, като например дали музиката да спира на пауза, когато свалите някоя слушалка от ухото си. Това между другото е важна функция, защото прави по-лесно провеждането на разговор с някой, без да се налага ръчно да намалявате или спирате музиката си.

Ревю на Xiaomi Buds 3T Pro @ nixanbal.com

Слушалките използват Bluetooth 5.2 и могат да се свържат едновременно с две устройства - например лаптопа и смартфона. Така можете да слушате музика от Spotify на компютъра си, а щом получите входящо обаждане да го приемете от телефона си и да използвате слушалките като хендсфри. Качеството на звука е доста прилично. Дори при максимум сила няма кривене и дрънчене във високите честоти, а басите няма да ви повдигнат от стола, но новото парче на Кание Уест звучи съвсем адекватно. Разбира се, говоря като средностатистически потребител, не като експерт с прецизен слух, но тук така или иначе говорим за слушалки с цена около 250 лв., за която бих казал, че звучат чудесно.

Ревю на Xiaomi Buds 3T Pro @ nixanbal.com

Xiaomi Buds 3T Pro могат да се използват и за разговори, като връзката беше добра и в двете посоки, дори при ползване в движение из града. Тук активната шумоизолация е особено полезна и върши прилична работа като за класа на слушалките, намалявайки сериозно околните звуци. Има опция да използвате и Transparancy режим, който пропуска нарочно част от шума на средата, така че да ви държи в течение със случващото се наоколо, когато се налага.

Ревю на Xiaomi Buds 3T Pro @ nixanbal.com

По отношение живота на батерията слушалките се представят прилично. Осигуряват до 6 часа време за слушане на музика с едно зареждане, но това е без активна шумоизолация и при 50% сила на звука, а аз, ще призная, че най-често съм на 70-80%. С презареждане в кутийката животът на батерията може да се удължи до 24 часа, така че Buds 3T Pro се представят съвсем прилично и ще издържат без затруднения ден-два ползване през целия работен ден. С включване на ANC и по-високи нива на звука може да постигнете около 4 часа живот с едно зареждане, което също е ОК, имайки предвид, че по някое време все пак ще ги пъхнете в кутийката и те ще се презаредят. А презареждането става чрез USB C порта на самата кутийка или - изненада - по безжичен път. Последното е приятна допълнителна екстра, която не бих казал, че иначе е задължителна за този ценови клас.

И така, това беше моето ревю на Xiaomi Buds 3T Pro - компактни безжични слушалки с приятен звук и активна изолация на околния шум, които имат доста приличен живот на батерията и възможност за безжично зареждане.

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer