НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3

ВИДЕО: Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3

2526
Написана от  nixanbal

Вече десетина дни у мен е Mi Electric Scooter 3 - най-новият електрически скутер или електрическа тротинетка на Xiaomi, която успя много бързо да привлече вниманието на всички близки и приятели и в някои дни дори ми беше трудно да се добера до нея. За мен това се превърна в супер удобен начин за придвижване в града, а в следващото видео ще споделя с вас подробности и лични впечатления от Mi Electric Scooter 3.

Визията на новата електрическа тротинетка на Xiaomi е много близка до предходните модели, като сиво-черната цветова схема този път има син акцент в лицето на кабела на спирачката. Конструкцията е алуминиева, така че е устойчива и в същото време сравнителна лека - Mi Electric Scooter 3 тежи 13.2 кг и е съвсем лесно да го сгънете и вземете в ръка, за да го пренесете например слизайки по стълби. А сгъването е доста лесна задача, стига да знаете какво правите. Просто повдигате езика на механизма и сваляте назад, след това още веднъж и горната част вече може да падне. Халката на звънеца се използва за закачане към кукичка на задния калник, което е хитър детайл в дизайна.

Електрическата тротинетка има фар с десетина метра обхват и светлоотразител отпред, двупосочни светлоотразители от двете страни, както и червена предупредителна LED светлина отзад. Също в името на сигурността идва подобрената спирачна система, която включва E-ABS регенеративна антиблокираща спирачна система и нова задна двойна дискова спирачка.

Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3 @ nixanbal.com

Едно от най-ценните неща при новия Mi Electric Scooter 3 обаче е неговият дисплей, който е доста семпъл, но предлага достатъчно важна информация. Той може да показва скоростта, с която се движите, режима на управление, дали фарът е включен и други. Екранът се включва със задържане на бутона под него. Единично натискане на същия включва и изключва фара, а бързо двойно натискане сменя режима на управление.

Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3 @ nixanbal.com Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3 @ nixanbal.com

Електрическата тротинетка на Xiaomi има 300 W мотор с 600 W пикова мощност, като има възможност да се движи със скорост до 25 км/ч. Трите режима на управление, които споменах, всъщност слагат лимит на скоростта и са подходящи в различни ситуации. Ако се движите в пешеходна зона или просто искате да карате до вървящите си приятели, пешеходният режим е за вас. Ако сте в парка или искате по-умерена скорост - най-подходящ е стандартният режим. И когато искате максимална мощност и бързате, а и когато инфраструктурата в града ви го позволява, налице е спортният режим, при който се достигат максималните 25 км/ч.

Пешеходен режим 0-5 км/ч

Стандартен режим 0-20 км/ч

Спортен режим 0-25 км/ч

Наистина, имайте предвид, че има осезаема разлика между стандартен и спортен режим, и ако за първи път се качвате на подобно возило, бих ви препоръчал да започнете със стандартния. Просто липсата на опит и високата скорост при леко неравен терен могат да бъдат лоша комбинация. Пешеходният режим от друга страна за мен е доста скучен и по-скоро с рядко приложение - бих предпочел да бутам скутера, отколкото едва да се движа върху него, опитвайки се да се закрепя. Спортният режим обаче е безспорно най-вълнуващ и със сигурност ще донесе усмивка на лицето ви.

Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3 @ nixanbal.com

В дните на тестове някак успях да избегна дъждовете, но Mi Electric Scooter 3 има калници, които ще предпазват дрехите ви от пръски вода и кал. Скутерът има и IP54 рейтинг за защита от прах и вода, което е достатъчна сигурност срещу ежедневните срещи с прашни улици и пръски вода, но не означава пълна защита от вода. Така че внимавайте с профучаването през по-дълбоки локви и не си помисляйте да го измиете, потапяйки го в рекичката на Южния парк.

Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3 @ nixanbal.com

Батерията на електрическата тротинетка на Xiaomi е с капацитет 7650 mAh, като зареждането й отнема около 5 часа и половина. Това е доста, но пък бихте имали достатъчно време да я заредите през нощта или през работния ден, след като пристигнете в офиса например. Батерията позволява да изминете максимум 30 км с Mi Electric Scooter 3, което го поставя по-назад от версията Pro 2 на Xiaomi с нейните 45 км, но пък за градски разстояния ми се струва съвсем достатъчно.

Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3 @ nixanbal.com

Това беше моето видео за Xiaomi Mi Electric Scooter 3, който всъщност се продава у нас от известно време насам и е един от популярните варианти за електрическа тротинетка. Цената му е около 950 лв., като за нея получавате солидна и сравнително лека конструкция, различни системи за сигурност, пробег от до 30 км и дисплей с полезна информация.

OnePlus 9 отстъпва на Pro модела, но също има Hasselblad камера на значително по-ниска цена

OnePlus 9 Pro е премиум смартфонът на компанията, който е събрал всички най-високи технологии, предлагани някога от OnePlus. Заедно с…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer