НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3

ВИДЕО: Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3

1631
Написана от  nixanbal

Вече десетина дни у мен е Mi Electric Scooter 3 - най-новият електрически скутер или електрическа тротинетка на Xiaomi, която успя много бързо да привлече вниманието на всички близки и приятели и в някои дни дори ми беше трудно да се добера до нея. За мен това се превърна в супер удобен начин за придвижване в града, а в следващото видео ще споделя с вас подробности и лични впечатления от Mi Electric Scooter 3.

Визията на новата електрическа тротинетка на Xiaomi е много близка до предходните модели, като сиво-черната цветова схема този път има син акцент в лицето на кабела на спирачката. Конструкцията е алуминиева, така че е устойчива и в същото време сравнителна лека - Mi Electric Scooter 3 тежи 13.2 кг и е съвсем лесно да го сгънете и вземете в ръка, за да го пренесете например слизайки по стълби. А сгъването е доста лесна задача, стига да знаете какво правите. Просто повдигате езика на механизма и сваляте назад, след това още веднъж и горната част вече може да падне. Халката на звънеца се използва за закачане към кукичка на задния калник, което е хитър детайл в дизайна.

Електрическата тротинетка има фар с десетина метра обхват и светлоотразител отпред, двупосочни светлоотразители от двете страни, както и червена предупредителна LED светлина отзад. Също в името на сигурността идва подобрената спирачна система, която включва E-ABS регенеративна антиблокираща спирачна система и нова задна двойна дискова спирачка.

Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3 @ nixanbal.com

Едно от най-ценните неща при новия Mi Electric Scooter 3 обаче е неговият дисплей, който е доста семпъл, но предлага достатъчно важна информация. Той може да показва скоростта, с която се движите, режима на управление, дали фарът е включен и други. Екранът се включва със задържане на бутона под него. Единично натискане на същия включва и изключва фара, а бързо двойно натискане сменя режима на управление.

Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3 @ nixanbal.com Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3 @ nixanbal.com

Електрическата тротинетка на Xiaomi има 300 W мотор с 600 W пикова мощност, като има възможност да се движи със скорост до 25 км/ч. Трите режима на управление, които споменах, всъщност слагат лимит на скоростта и са подходящи в различни ситуации. Ако се движите в пешеходна зона или просто искате да карате до вървящите си приятели, пешеходният режим е за вас. Ако сте в парка или искате по-умерена скорост - най-подходящ е стандартният режим. И когато искате максимална мощност и бързате, а и когато инфраструктурата в града ви го позволява, налице е спортният режим, при който се достигат максималните 25 км/ч.

Пешеходен режим 0-5 км/ч

Стандартен режим 0-20 км/ч

Спортен режим 0-25 км/ч

Наистина, имайте предвид, че има осезаема разлика между стандартен и спортен режим, и ако за първи път се качвате на подобно возило, бих ви препоръчал да започнете със стандартния. Просто липсата на опит и високата скорост при леко неравен терен могат да бъдат лоша комбинация. Пешеходният режим от друга страна за мен е доста скучен и по-скоро с рядко приложение - бих предпочел да бутам скутера, отколкото едва да се движа върху него, опитвайки се да се закрепя. Спортният режим обаче е безспорно най-вълнуващ и със сигурност ще донесе усмивка на лицето ви.

Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3 @ nixanbal.com

В дните на тестове някак успях да избегна дъждовете, но Mi Electric Scooter 3 има калници, които ще предпазват дрехите ви от пръски вода и кал. Скутерът има и IP54 рейтинг за защита от прах и вода, което е достатъчна сигурност срещу ежедневните срещи с прашни улици и пръски вода, но не означава пълна защита от вода. Така че внимавайте с профучаването през по-дълбоки локви и не си помисляйте да го измиете, потапяйки го в рекичката на Южния парк.

Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3 @ nixanbal.com

Батерията на електрическата тротинетка на Xiaomi е с капацитет 7650 mAh, като зареждането й отнема около 5 часа и половина. Това е доста, но пък бихте имали достатъчно време да я заредите през нощта или през работния ден, след като пристигнете в офиса например. Батерията позволява да изминете максимум 30 км с Mi Electric Scooter 3, което го поставя по-назад от версията Pro 2 на Xiaomi с нейните 45 км, но пък за градски разстояния ми се струва съвсем достатъчно.

Ревю на Xiaomi Mi Electric Scooter 3 @ nixanbal.com

Това беше моето видео за Xiaomi Mi Electric Scooter 3, който всъщност се продава у нас от известно време насам и е един от популярните варианти за електрическа тротинетка. Цената му е около 950 лв., като за нея получавате солидна и сравнително лека конструкция, различни системи за сигурност, пробег от до 30 км и дисплей с полезна информация.

Мастило до входната врата, или какво представлява HP Instant Ink

Когато от HP ми се обадиха, за да ми разкажат за Instant Ink, признавам си, не бях чувал за услугата.…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer