НачалоВидео ревюВИДЕО: Ревю на Xiaomi Watch S1 Pro

ВИДЕО: Ревю на Xiaomi Watch S1 Pro

1142
Написана от  nixanbal

Watch S1 Pro е най-новият смарт часовник от висок клас на Xiaomi, който предлага богати възможности за следене на спортните активности и здравните показатели, има супер стилен и удобен на китката дизайн, а цената му няма да ви шокира. А, и ще го зареждате не по-често от веднъж седмично.

Xiaomi Watch S1 Pro е от онези модели, които идват с дизайн на конвенционален ръчен часовник и прилепват идеално на китката, сливайки се неусетно с ежедневието ви. Можете да го вземете в черно с каишка от флуоро каучук или в сребристо с кафява кожена - съответно първата е по-спортна, а втората върви повече с официално облекло или носене в офиса. Каишките обаче са стандартни 22-милиметрови и могат много лесно да се сменят.

Тялото на часовника е от стомана, а дисплеят е защитен със сапфиркристал, така че висока оценка за материалите на изработка. Те не само създават приятно усещане, но и ще помогнат Watch S1 Pro да остане здрав и без следи от употреба за по-дълго време. Предлага се също защита от вода до 5АТМ, което означава, че няма проблем да си миете ръцете, да се къпете и дори да влизате в басейна и морето, без да сваляте часовника.

Ревю на Xiaomi Watch S1 Pro @ nixanbal.com

По тялото на 46-милиметровия S1 Pro се забелязва единствено коронката в горния десен ъгъл, която с натискане ви вкарва в менюто с приложенията, а с въртене позволява да навигирате из интерфейса. Коронката е с релефна повърхност и дава отличен контрол при превърнате през приложенията, като има и ясна обратна връзка. Под нея има още един почти незабележим бутон, който дава бърз достъп до режимите за тренировки, така че можете бързо да започнете следене на активностите си.

Връщам се на дисплея, който освен висока защита, има и доста добър образ. Диаметърът на кръга е 1.47", използва се AMOLED панел с резолюция 480 х 480 пиксела и до 500 нита яркост. В много светъл слънчев ден може да е малко по-трудно четим, но ако изберете бял циферблат ще го виждате по-добре. Предлага се доста богат избор от т.нар. лица за часовника, като бих казал, че повечето са супер стилни и ми харесаха.

Ревю на Xiaomi Watch S1 Pro @ nixanbal.com

Часовникът се базира на фирмената софтуерна платформа MIUI Watch OS, която има приятен и лесен за ориентиране интерфейс. Отгоре са известията, отдолу са бързите настройки и някои важни функции, а настрани преминавате през уиджетите. Това са екрани, събрали различна информация от наличните приложения, като можете да ги модифицирате директно от часовника или през смартфон приложението Mi Fitness.

Известия можете да получавате от редица приложения, но няма опция да отговаряте през часовника, дори само с емоджи или предварително зададена фраза. Приложенията, които ще откриете в часовника, са всичко, с което ще разполагате и занапред, тъй като няма магазин или друга опция за инсталиране на допълнителен софтуер. Всъщност в приложението има такава секция, но в нея открих единствено калкулатор.

Ревю на Xiaomi Watch S1 Pro @ nixanbal.com

А пакетът екстри е съвсем стандартен и включва почти всичко, за което бихте си помислили. Можете да следите пулса си, температурата на кожата, наситеността на кислород в кръвта, стреса и качеството на съня. Тези показатели могат да бъдат автоматично измервани в течение на целия ден, като има опция да бъдете алармирани, ако стойностите достигнат критични нива.

По отношение на спортните занимания - Watch S1 Pro може да записва над 100 вида активности, като има сериозен акцент върху режимите за бягане. Предлагат се 10 различни тренировки с бягане, които ви напътстват и помагат да постигнете по-добри резултати, контролирайки и пулса си. Има и двулентов GPS за проследяване на маршрутите ви, независимо дали тичате в парка или се катерите из планините.

Ревю на Xiaomi Watch S1 Pro @ nixanbal.com

Xiaomi Watch S1 Pro няма eSIM версия, но може да се използва за разговори, когато е свързан през Bluetooth с телефона. Часовникът позволява да приемете или откажете входящо обаждане, а също така има опция да набирате от неговия екран. Това става през списъка с последни обаждания или през списъка с любими контакти, които трябва да зададете предварително през смартфон приложението. Качеството на звука е добро и в двете посоки, като се използва AI за потискане на околния шум.

Батерията на Watch S1 Pro прави заявка да изкара до две седмици без презареждане, но това е с редица ограничения и много лек режим на ползване. Ако разчитате на часовника за повече неща в ежедневието си и особено ако включите и функцията Always On Display, можете да разчитате на между 4 и 7 дни време на ползване с едно зареждане.

Ревю на Xiaomi Watch S1 Pro @ nixanbal.com

Зареждането става по безжичен път, като в комплекта влиза подложка, но можете да използвате и всяка друга или дори смартфона си, ако поддържа обърнато безжично зареждане. Батерията се зарежда догоре за под час и половина.

Ревю на Xiaomi Watch S1 Pro @ nixanbal.com

Е, това беше моето ревю на Xiaomi Watch S1 Pro - смарт часовник с изчистен дизайн, който приляга удобно на китката и може да се носи както в офиса, така и при активни спортни занимания. Харесва ми, че са използвани по-устойчиви на времето материали, а също и дългият живот на батерията. Липсва ми Spotify и възможност да използвам банковата си карта за мобилни разплащания, но ако търсите часовник за следене на активностите и здравните ви показатели - този тук е доста добър вариант.

5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

Philips 27E1N5600HE/01 е монитор с 27" диагонал, който е създаден основно за работа. Независимо дали го използвате в офиса или…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer