НачалоВидео ревюВИДЕО: Samsung The Frame - хибрид между телевизор и картина

ВИДЕО: Samsung The Frame - хибрид между телевизор и картина

2030
Написана от  nixanbal

Веднага щом получих за тест The Frame и го инсталирах в хола си изпратих негова снимка на трима приятели и двама от тях попитаха "Страхотна е, откъде е?". Да, бяха си помисили, че това наистина е рамкирана картина върху триножник, а аз съм се превърнал в някакъв ценител на стила на Ван Гог.

Започвам с тази кратка история, защото тя ме убеди, че Samsung действително са успели да превърнат една толкова обикновена и стандарта част от технологичното оборудване на дома ни в умел имитатор на парченце изкуство. The Frame всъщност е името на един от телевизорите в т.нар. лайфстайл серия на компанията, която включва още The Serif и въртящия се The Sero. При The Frame обаче, за разлика от всеки друг модел на пазара, има специален режим, който поставя на екрана му известна или не чак толкова известна творба от необятния свят на художественото изкуство, която му придава смисъл и истинска стойност, дори когато не го използвате по предназначение за гледане на телевизия. И не става въпрос просто за някаква възможност да използвате големия екран като дигитална рамка, което бихте постигнали и с всеки друг телевизор. The Frame успява да анализира и преработи всяко дигитално платно така, че то наистина изглежда като нарисувано, дори когато го гледате на живо и отблизо - сякаш се виждат наслояванията и релефа на маслените бои.

Samsung The Frame @ nixanbal.com

Това съдържание с дигитализирани версии на реални творби от класически и съвременни художници всъщност можете да откриете в Art Store от менюто на главния екран на телевизора. Там в удобен вид са представени различни колекции, имате достъп до любимите си изображения, а също така The Frame ще ви предложи такива, които смята, че бихте харесали на база използваните досега.

Цялото това съдържание всъщност е абонаментна услуга с месечна такса 10 лв., която според мен задължително трябва да предвидите, избирайки този телевизор, защото около Art Mode се върти целият смисъл от The Frame.

За този специален режим трябва да знаете още, че използва сензор, измерващ яркостта на светлината в помещението. На база тази информация телевизорът балансира яркостта и цветовата топлина на екрана и тъкмо в това се крие този естествен вид на картините.

Samsung The Frame @ nixanbal.com

В настройките на Art Mode ще откриете някои полезни опции, като например контрол на яркостта и цветовата температура на "картините", в случай че искате да ги промените ръчно, таймер след колко време телевизорът да се изключи окончателно и може би най-полезното нещо - сензорът за движение, който може да има различен обхват и да активира Art Mode в момента, в който засече присъствието ви в помещението.

И за да бъде всичко още по-автентично - има възможност дори да приложите дигитално рамкиране на картините. Тук също изборът е изключително богат - както за вида на рамката, така и за цвета й.

Аксесоарите на "картината"

Само че The Frame прилича на произведение на изкуството не само заради свойствата на екрана си, но и физически, за което му помагат различни аксесоари. Стандартно телевизорът пристига с малки ниски крачета, но при мен той дойде за тест заедно с предлагащата се отделно висока стойка, на която ви го показвам и в това видео.

Освен това със сигурност ви е направило впечатление какви рамки има около този 55-инчов екран. Това също са подменящи се аксесоари, които са налични в най-различни цветове и завършек, така че можете да изберете точно как да изглежда вашата картина. Рамките са леки и се прикрепват лесно с магнити към екрана, като в моя случай имах The Frame с рамка в бяло и в бежово. Те ми бяха достатъчни, за да съм убеден, че, ако се спрете на този телевизор, има голям смисъл и дори бих казал, че е задължително да го комплектовате с този аксесоар.

Samsung The Frame @ nixanbal.com

Колкото до стойката - високите крака тип триножник са чудесни, но ако аз лично имах този телевизор за постоянно у дома, бих го окачил на стената наред с други рамкирани снимки и картини. Смятам, че ефектът от дизайна му тогава е още по-впечатляващ.

За инсталацията ще кажа, че The Frame е от онези телевизори на Samsung, от които излиза само един тънък кабел, свързващ екрана с т.нар. One Connect Box. Това е, да кажем, "мозъкът" на телевизора, който може да бъде изведен и прибран където пожелаете, включително в шкаф, защото дистанционното се свързва към него чрез Bluetooth. От въпросната черна кутия излизат всички останали кабели за връзка с периферни устройства.

Телевизорът The Frame

След всичко дотук стана ясно, че The Frame е някакъв съвременен хибрид между произведение на изкуството и смарттелевизор, или както казват от Samsung - телевизор, когато е включен, изкуство - когато е изключен. Но нека спомена и няколко думи по отношение ролята му на телевизор.

Става въпрос за 4K QLED модел, който се предлага с диагонал на екрана от 43 чак до 75", използва процесор Quantum Processor 4K, подходящ е за игри със 120 Hz опресняване и се базира на фирмената операционна система Tizen OS. Tizen OS дава достъп до най-популярните услуги и приложения, които бихте използвали на големия екран и има онлайн магазин за инстаиране на допълнително съдържание.

Samsung The Frame @ nixanbal.com

Екранът се управлява от новото опростено дистанционно Samsung Smart Remote, в което между другото бутонът за изключване всъщност ви изпраща в Art Mode и превръща телевизора в картина за секунда. Има опция да контролирате доста неща и през смартфон приложението Smart Things, което обединява всички уреди от умния дом на Samsung.

Това бяха моите впечатления от седмицата, която прекарах с The Frame в дома си. Наистина вълнуващ продукт, който адресира една конкретна аудитория с интересн към изкуството и интериорния дизайн. Но според мен The Frame е насочен и към хората, които търсят повече добавена стойност от телевизора и не искат да притежават просто голям екран, който да използват за 3-4 часа в денонощието.

Nokia представя 6 нови смартфона в среден и нисък клас, въвежда нови имена за моделите

На очакваното си онлайн събитие днес HMD Global представи цели 6 нови Android смартфона под бранда Nokia, които са позиционирани…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer