НачалоНовиниВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

ВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

7014
Написана от  nixanbal 24 април 2020
ВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip. Това е първият смартфон със сгъваем дисплей, който получавам за по-продължително ползване и се радвам, че имам възможност най-после да проверя как подобно устройство може да се впише в ежедневието ми, способно ли е да замени моделите със стандартен дизайн и какви всъщност са преимуществата тук.

Само че в последно време наблюдавам, че Samsung позиционират Galaxy Z Flip основно като смартфон, който би изкушил дамската аудитория, затова и реших да направя нещо по-различно. Връчих телефона на Валя и я помолих 5 дни по-късно да ми разкаже за 5-те най-важни неща, които са й направили най-силно впечатление при това устройство.

 

КОМПАКТЕН

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Не знам дали ще се изненадате, но първото нещо, което тя отбеляза, са размерите на Galaxy Z Flip. В момента смартфонът й е с диагонал на екрана от над 6 инча, има защитен калъф с капаче и резултатът е една малка тухличка. Затова и очаквано за мен сгъваемият модел на Samsung преди всичко прави впечатление с компактните си габарити.

Честно казано дизайнът и за мен е супер приятен, при това не толкова заради удобните му размери в сгънато положение, а защото ми напомня на мобилните телефони отпреди смартфоните и носталгията по тях се пробужда с всяко отваряне и затваряне на капачето.

ВЪНШЕН ДИСПЛЕЙ

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Второто важно нещо, което беше харесало на Валя при Galaxy Z Flip за последните 5 дни ползване, е външният му дисплей. Да, той е съвсем малък и не служи кой знае за какво, но всъщност дава възможност за преглед на часа и известията, без да отваряте телефона. Това спестява излишното светвате на основния екран, което съхранява батерията за по-дълго.

За Валя обаче другата смислена функция на т.нар. Cover screen е ролята му на визьор при правене на селфита със затворен телефон. Това наистина е полезно, защото е много по-удобно, особено когато е в малки ръце, да се направи селфи по този начин, а не с отворен 6.7-инчов апарат.

СГЪНАТ ФОРМАТ

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Третата особеност на Galaxy Z Flip, която и Валя, и аз отбелязахме като негово ключово предимство, е възможността да се използва с полуразгънат екран. Това означава, че можете дори да поставите телефона на бюрото си, докато провеждате видеоразговор или докато записвате влог с предната му камера. Удобно е във всякакви ситуации, в които ръцете ви са заети, като например правенето на домашна торта за специален повод.

Ползването в полусгънато положение всъщност е режим, с който се съобразява и софтуерът на Galaxy Z Flip, като очаквам в бъдеще все повече приложения да се възползват от него. Идеята е, че приложението, което се отворили, разпознава горната и долната част на екрана и разпределя интерфейса си логично между двете.

SINGLE TAKE

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Четвъртата интересна екстра в Galaxy Z Flip Валя откри в камерата му. Става въпрос за режима Single Take, който позволява с едно натискане на бутона за снимки да заснемете цял куп кадри, заснети с двете камери и с различни режими и филтри. Вече съм ви разказвал за това нещо, тъй като функцията присъства и при моделите Galaxy S20. Режимът Single Take е полезен в ситуации, в които искате хем да запишете кратко видео, хем да имате фотографски спомени от момента.

ПРИЕМАНЕ И ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ОБАЖДАНИЯ

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Любимите 5 неща на Валя у сгъваемия Galaxy Z Flip на Samsung продължават с това, което и аз самият смятам за супер функция на апарата - възможността за приемане на обаждания с отваряне на капачето и обратното - за приключване на разговора със затварянето му.

Това, разбира се, може да бъде дефинирано в настройките, но и заради носталгията, и заради самото усещане - за мен слагането на край на разговора със затваряне на капачето носи супер приятна емоция.

И така, това бяха петте най-интересни функции в сгъваемия Galaxy Z Flip, само че през дамската перспектива. Истината е, че някои от тези екстри са полезни и за мен, като може би бих поставил акцента върху самата идея да имаш устройство с адекватно голям за 2020 г. дисплей, но в супер компактни размери. Харесва ми, че Samsung развиват технолохията за сгъваемия дисплей с добавянето на фин слой стъкло при този модел, който определено прави екрана по-устойчив и усещането е по-приятно спрямо алтернативите с пластмасово покритие.

При старта на съвместната ни рубрика #WithGalaxy със Samsung обещах, че ще ви представям различната гледна точка към технологиите и днес направих именно това – показахме женската, е, донякъде и мъжката гледна точка, към един по-различен и иновативен смартфон. Следете рубриката в nixanbal.com и в YouTube канала на сайта, а в коментарите можете да посочите и кои други устройства на компанията бихте искали да видите в поредицата.

VIVACOM вече предлага заплащане за съдържание от Apple чрез месечната сметка

VIVACOM обяви, че от днес започва да предлага на клиентите си възможност да плащат за съдържание от Apple чрез месечната…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer