НачалоНовиниВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

ВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

8631
Написана от  nixanbal 24 април 2020
ВИДЕО: ТОП 5 НЕЩА за Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip. Това е първият смартфон със сгъваем дисплей, който получавам за по-продължително ползване и се радвам, че имам възможност най-после да проверя как подобно устройство може да се впише в ежедневието ми, способно ли е да замени моделите със стандартен дизайн и какви всъщност са преимуществата тук.

Само че в последно време наблюдавам, че Samsung позиционират Galaxy Z Flip основно като смартфон, който би изкушил дамската аудитория, затова и реших да направя нещо по-различно. Връчих телефона на Валя и я помолих 5 дни по-късно да ми разкаже за 5-те най-важни неща, които са й направили най-силно впечатление при това устройство.

 

КОМПАКТЕН

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Не знам дали ще се изненадате, но първото нещо, което тя отбеляза, са размерите на Galaxy Z Flip. В момента смартфонът й е с диагонал на екрана от над 6 инча, има защитен калъф с капаче и резултатът е една малка тухличка. Затова и очаквано за мен сгъваемият модел на Samsung преди всичко прави впечатление с компактните си габарити.

Честно казано дизайнът и за мен е супер приятен, при това не толкова заради удобните му размери в сгънато положение, а защото ми напомня на мобилните телефони отпреди смартфоните и носталгията по тях се пробужда с всяко отваряне и затваряне на капачето.

ВЪНШЕН ДИСПЛЕЙ

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Второто важно нещо, което беше харесало на Валя при Galaxy Z Flip за последните 5 дни ползване, е външният му дисплей. Да, той е съвсем малък и не служи кой знае за какво, но всъщност дава възможност за преглед на часа и известията, без да отваряте телефона. Това спестява излишното светвате на основния екран, което съхранява батерията за по-дълго.

За Валя обаче другата смислена функция на т.нар. Cover screen е ролята му на визьор при правене на селфита със затворен телефон. Това наистина е полезно, защото е много по-удобно, особено когато е в малки ръце, да се направи селфи по този начин, а не с отворен 6.7-инчов апарат.

СГЪНАТ ФОРМАТ

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Третата особеност на Galaxy Z Flip, която и Валя, и аз отбелязахме като негово ключово предимство, е възможността да се използва с полуразгънат екран. Това означава, че можете дори да поставите телефона на бюрото си, докато провеждате видеоразговор или докато записвате влог с предната му камера. Удобно е във всякакви ситуации, в които ръцете ви са заети, като например правенето на домашна торта за специален повод.

Ползването в полусгънато положение всъщност е режим, с който се съобразява и софтуерът на Galaxy Z Flip, като очаквам в бъдеще все повече приложения да се възползват от него. Идеята е, че приложението, което се отворили, разпознава горната и долната част на екрана и разпределя интерфейса си логично между двете.

SINGLE TAKE

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Четвъртата интересна екстра в Galaxy Z Flip Валя откри в камерата му. Става въпрос за режима Single Take, който позволява с едно натискане на бутона за снимки да заснемете цял куп кадри, заснети с двете камери и с различни режими и филтри. Вече съм ви разказвал за това нещо, тъй като функцията присъства и при моделите Galaxy S20. Режимът Single Take е полезен в ситуации, в които искате хем да запишете кратко видео, хем да имате фотографски спомени от момента.

ПРИЕМАНЕ И ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ОБАЖДАНИЯ

Samsung Galaxy Z Flip @ nixanbal.com

Любимите 5 неща на Валя у сгъваемия Galaxy Z Flip на Samsung продължават с това, което и аз самият смятам за супер функция на апарата - възможността за приемане на обаждания с отваряне на капачето и обратното - за приключване на разговора със затварянето му.

Това, разбира се, може да бъде дефинирано в настройките, но и заради носталгията, и заради самото усещане - за мен слагането на край на разговора със затваряне на капачето носи супер приятна емоция.

И така, това бяха петте най-интересни функции в сгъваемия Galaxy Z Flip, само че през дамската перспектива. Истината е, че някои от тези екстри са полезни и за мен, като може би бих поставил акцента върху самата идея да имаш устройство с адекватно голям за 2020 г. дисплей, но в супер компактни размери. Харесва ми, че Samsung развиват технолохията за сгъваемия дисплей с добавянето на фин слой стъкло при този модел, който определено прави екрана по-устойчив и усещането е по-приятно спрямо алтернативите с пластмасово покритие.

При старта на съвместната ни рубрика #WithGalaxy със Samsung обещах, че ще ви представям различната гледна точка към технологиите и днес направих именно това – показахме женската, е, донякъде и мъжката гледна точка, към един по-различен и иновативен смартфон. Следете рубриката в nixanbal.com и в YouTube канала на сайта, а в коментарите можете да посочите и кои други устройства на компанията бихте искали да видите в поредицата.

AirPods Pro 2 - снимки и лични впечатления от новите слушалки на Apple

Обявените по-рано този месец премиум слушалки в компактен формат AirPods Pro 2 на Apple излязоха на пазара преди дни, като…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer