НачалоНовиниVisteon ще удвои екипа български експерти в инженеринговия център в София

Visteon ще удвои екипа български експерти в инженеринговия център в София

807
Написана от  nixanbal 17 май 2023
Visteon ще удвои екипа български експерти в инженеринговия център в София

До края на 2023 г. глобалната технологична компания Visteon предвижда почти двойно повече български инженери да работят по електромобилите на бъдещето в инженеринговия център в София. Това е най-големият технологичен хъб на Visteon в Европа.

Новите служители се присъединяват към екип, разработващ продукти за следващото поколение електромобили, които повишават капацитета, надеждността и живота на батерията, допринасяйки за високата ефективност, сигурност и надеждност на автомобила. Сред тях са първите на пазара умни системи за управление на батерията, системи за ефективно разпределение на електрическата енергия, позволяващи високоскоростното зареждане на автомобила и т.нар. „power electronics“ три-в-едно решение, което комбинира системите за зареждане, разпределение и преобразуване на електричество в електромобила.

Visteon Electrification 2

На регионално европейско ниво разработките на софтуер, хардуер и механика за тези продукти се ръководят от български инженери. Местните специалисти са важна част от глобалния екип по електромобилност на Visteon и работят активно с екипите на компанията в САЩ, Южна Америка, Азия и Европа.

Сред проектите на българския център са още продукти и системи за асистиране на водача, интелигентни дисплеи от ново поколение и интегрирани решения за оптимална мобилна свързаност на автомобила и сигурност при шофиране.

Visteon Electrification 3

Над 800 инженери управляват цялостния продуктов цикъл, като на местно ниво се проектират, разработват и тестват над 250 глобални и регионални високотехнологични проекти, казват от компанията.

5 ключови подобрения в Samsung Galaxy A54 5G

Смартфоните в серията Galaxy A са сред най-продаваните устройства на Samsung, като тази година промяната при Galaxy A54 5G е…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer