НачалоНовиниVivacom отхвърли опасенията на Yettel и A1 след решението на КЗК

Vivacom отхвърли опасенията на Yettel и A1 след решението на КЗК

608
Написана от  nixanbal 05 юли 2023
Vivacom отхвърли опасенията на Yettel и A1 след решението на КЗК

Vivacom охвърли обвиненията на А1 и Yettel и определи изявленията им тази седмица като безотговорни и съдържащи крайно неточни и подвеждащи твърдения. Двата оператора изразиха позиция във връзка с решение на КЗК да позволи придобиването на два кабелни оператора (Нетуъркс и Телнет) от Vivacom. 

Българските пазари на фиксиран широколентов достъп до интернет и платена телевизия сa силно конкурентни, с многобройни пазарни участници, включително три национални и стотици регионални и местни оператори, казват от Vivacom. В момента операторът има дял от 31% от пазара на фиксиран широколентов достъп до интернет и дял от 33% от пазара на платена телевизия в България (въз основа на броя на абонатите). Пазарните дялове на А1 и на регионалните и местните участници на пазара на фиксиран широколентов достъп до интернет са съответно 28% и 35%, допълват Vivacom.

Съгласуваните изявления на A1 и Yettel са подвеждащи и не съответстват на констатациите на КЗК, твърди Vivacom, като определи детайлността в проучването на КЗК по тяхната сделка като безпрецедентна в областта на конкуренцията. 

Призоваваме всички телекомуникационни компании в България, вместо да правят опити да манипулират българските потребители и да влияят на властите с медийни изявления, да се съсредоточат върху предоставянето на качествени продукти и добавена стойност на своите клиенти, така че всички ние като индустрия да продължим да развиваме предлаганите услуги и да подобряваме тяхното качество, завършва съобщението. 

Повече за опасенията на А1 и Yettel можете да прочетете тук

Logitech MX Mechanical е първата механична клавиатура в серията Master

Logitech представи новата си клавиатура MX Mechanical, която е първата механична клавиатура в серията Master. Компанията казва, че акцентът при…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer