НачалоНовиниVivacom пуска Half SIM карти с наполовина по-малка пластика

Vivacom пуска Half SIM карти с наполовина по-малка пластика

1594
Написана от  nixanbal 31 октомври 2023
Vivacom пуска Half SIM карти с наполовина по-малка пластика

Vivacom обяви, че от 1 ноември ще предлага на клиентите си Half SIM карти. Това са SIM карти с двойно по-малък размер от досегашните, които за първи път са достъпни при български оператор.

По-малки са не самите карти с чиповете, а пластиката, от която те се отчупват. С тази стъпка компанията ще намали количеството пластмаса за производство на пластиките с 50% и ще ограничи въглеродните емисии с 30%, сочат данни на производителя.

Half SIM картите на Vivacom ще бъдат достъпни в търговската мрежа на телекома за всички частни и бизнес клиенти. Въвеждането им е част от цялостната стратегия за устойчивост на United Group, която има за цел да намали въглеродния отпечатък на групата във веригата на доставки и да я превърне във въглеродно неутрална компания до 2040 г.

Half SIM

Half SIM карта има същите функции като обикновената. Основната разлика е в размера, който е намален наполовина. В резултат на това се намалява двойно употребата на пластмаса и могат да се транспортират двойно повече карти, което ще намали значително и емисиите при транспортиране.

Повече информация за новите Half SIM карти на Vivacom може да видите тук.

Xiaomi 14 излиза на българския пазар - цени, версии и пакетна оферта

Заедно с флагмана Xiaomi 14 Ultra, на събитието си в Барселона току-що компанията представи за първи път извън Китай и…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer