НачалоНовиниVIVACOM пуска услуга за разговори през Wi-Fi

VIVACOM пуска услуга за разговори през Wi-Fi

6364
Написана от  nixanbal 07 март 2019
VIVACOM пуска услуга за разговори през Wi-Fi

VIVACOM обяви, че вече предлага услугата Voice over Wi-Fi (VoWiFi), която позволява провеждане на разговори през мобилния телефон, дори когато няма обхват на мрежата. Връзката се осъществява през Wi-Fi. 

Услугата VoWiFi се активира след изпращане на SMS с текст "START WiFi" на номер 1701, като при използването ѝ не се заплаща допълнителна такса, но се изразходват минутите от тарифния план. Проведените по този начин разговори ще бъдат обозначени в отделна детайлизираната справка на месечната фактура.

Операторът обяснява, че при излизане от обхвата на Wi-Fi мрежата автоматично се преминава към 4G мрежата и обратно. 

Плюсът на технологията е, че телефонът остава в обхват и може да се провеждат разговори, дори на места, където мобилната мрежа не "стига" - например в някои офиси, подземни барове и други. 

Търговското име на услугата е WiFi Voice и за момента ще се предлага за мобилните телефони Huawei Mate 20 и Huawei Mate 20 Pro, но операторът обещава да работи с доставчиците на смартфони за разширяване на списъка.

ВИДЕО: 5 важни екстри на Lenovo ThinkPad X1 Nano

ThinkPad X1 Nano е суперкомпактен лаптоп с 13-инчов екран, опционална 5G свързаност, мощна конфигурация и категорично любимата ми машина от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer