НачалоНовиниVolkswagen представи второ поколение на компактния си електромобил ID.3

Volkswagen представи второ поколение на компактния си електромобил ID.3

818
Написана от  nixanbal 06 март 2023
Volkswagen представи второ поколение на компактния си електромобил ID.3

Volkswagen представи второто поколение на своя електрически ID.3. Новата версия излиза 2 години и половина след пазарния дебют на оригиналния ID.3, като това е първият от 10 електромобила, които VW ще представи до 2026 г.

Новият ID.3 има освежен дизайн, висококачествени материали и последно поколение асистиращи системи. 

Външното оформление на компактния електромобил се отличава с освежен и по-ярък стил - предната част е с оптимизирани въздушни отвори и големи лакирани повърхности. Предният капак вече изглежда по-дълъг вследствие на отстраняването на черната лента под челното стъкло и добавянето на вдлъбнатини в страничните панели, които издължават визуално предницата. В задната част разделените на две задни светлини осветяват за първи път и капака на багажника.

DB2023AU00110 medium

Интериорът на новия ID.3 съчетава модерен дизайн и екологични материи. Има шевове в контрастен цвят, а в облицовките на вратите и тапицериите на седалките са използвани микрофибърната материя Artvelours Eco, в чийто състав влиза 71% рециклиран материал. В нито един от детайлите във вътрешното пространство не са използвани материали с животински произход. 

DB2023AU00096 medium

В стандартното оборудване на модела е включена функцията Plug & Charge, която идентифицира автоматично автомобила и стартира процеса на зареждане при включване на зарядния кабел в станцията и интелигентната програма за планиране на маршрута e-Routenplaner. При интелигентното планиране на по-дълги пътувания, системата изчислява оптимално местоположението на всички необходими спирки за зареждане така, че крайната цел да бъде достигната максимално бързо. В този процес системата отчита също актуалната пътна обстановка, тежестта на трафика, прогнозите за неговото развитие и промените в нивото на заряд на акумулаторната батерия. Броят и местоположението на местата за зареждане се изчисляват динамично и зависят от мощността на зарядните станции. Системата предлага надеждна информация и за заетостта на зарядните станции, като заетите въобще не се включват в маршрута. 

DB2023AU00095 medium

Новият ID.3 разполага със софтуер от последно поколение, който повишава производителността на системата и е в състояние да получава безжични актуализации ОТА (Over-the- Air). Компактният блок на контролните прибори пред водача използва екран с диагонал 5.3" и се управлява чрез бутоните на мултифункционалния волан. Централният сензорен екран с диагонал 12" вече е част от стандартното оборудване и служи за управление на функциите на навигацията, мобилния телефон, мултимедията, системите за асистенция на управлението и настройките на автомобила. 

DB2023AU00104 medium

Допълнително предлаганата система „Travel Assist с данни от пътния трафик“ вече е на разположение и при ID.3. На базата на системата за адаптивен контрол на скоростта и дистанцията „ACC“ в диапазона от 0 км/ч до максималната скорост и системата за предупреждение при напускане на лентата „Lane Assist“, която контролира активно управлението, новата комплексна система за асистенция на водача надгражда възможностите на две системи, които при новия ID.3 използват пълна мрежова свързаност. Това означава например, че при наличие на данни от рояка, за Travel Assist е достатъчно да разпознае само една от ограничителните линии на лентата на междуградски отсечки, за да поддържа движението автоматично в нея.

От момента на премиерата на първия ID. досега са произведени над 600 000 ID. модела, използващи модулната технологична платформа за модели с електрическо задвижване (MEB). Продуктовата гама на Volkswagen вече включва шест ID. модела, а освен в заводите в германските градове Цвикау и Дрезден, от есента на 2023 година новият ID.3 ще се произвежда и в главния завод на марката Volkswagen във Волфсбург.

Сгъваемият Tecno Phantom V Flip 5G излиза в България през октомври

Току-що на голямо събитие в Сингапур Tecno представи за първи път новия си смартфон със сгъваем дисплей Phantom V Flip…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer