НачалоНовиниVolkswagen променя името си в САЩ на Voltswagen (или не?)

Volkswagen променя името си в САЩ на Voltswagen (или не?)

1678
Написана от  nixanbal 30 март 2021
Volkswagen променя името си в САЩ на Voltswagen (или не?)

Volkswagen обяви, че променя името си на Voltswagen. Новината се появи в официалната прессекция на сайта на компанията и излиза два дни преди 1 април, което ме хвърли в размисли дали анонсът е реален или подранила шеговита кампания.

Новината касае само бранда на компанията в САЩ, като идеята е промяната в името да декларира публично бъдещите инвестиции на Volkswagen в електромобилите, обясняват от VW. Затова и Volts ще замени Volks. 

Главният изпълнителен директор на Voltswagen of America, Скот Кио, пояснява, че новината не променя концепцията зад бранда, чието оригинално име идва от "кола на народа" на немски, като в бъдеще компанията ще цели да създава електромобили "за милиони, не само за милионери".

Дали всичко това е шега или Volkswagen наистина ще стане Voltswagen, пък макар и само в САЩ, предстои да разберем в близките дни. Източник на CNBC е потвърдил, че новината е автентична.

Редакция към 8:30 ч, 31.03: Часове по-късно от VW признаха, че става въпрос за първоаприлска шега, която трябвало да бъде част от маркетинг стратегията им за лансиране на новия електромобил ID.4. 

Xiaomi 12 и 12 Pro дебютираха на регионално събитие във Виена, идват у нас на 11 април

Xiaomi първо, в края на декември 2021 г., обяви смартфоните в серията 12 на китайския пазар, след което наскоро те…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer