НачалоНовиниVW ще продава само електромобили в Европа след 2035 г.

VW ще продава само електромобили в Европа след 2035 г.

1073
Написана от  nixanbal 28 юни 2021
VW ще продава само електромобили в Европа след 2035 г.

Volkswagen изглежда ще спре да предлага автомобили с двигател с вътрешно горене след 2035 г. Поне що се отнася до европейския пазар. Това съобщава в интервю за немския merkur.de Класу Целмер, члед на борда на директорите и шеф на продажбите и маркетинга на VW. 

Целмер обяви, че в Европа VW планира да се откаже на автомобилите с двигател с вътрешно горене между 2033 и 2035 година, а в САЩ и Китай това ще се случи малко по-късно.

В Европа компанията ще се стреми до 2030 г. 70% от продажбите й да са на електромобили и така да се подготви или дори да изпревари евентуално затягане на климатичните цели на ЕС. 

През лятото VW планира да пусне и нова услуга за електромобили под наем, която според Целмер ще се отличава с гъвкавост и напасване спрямо нуждите на клиента. В този бизнес VW вижда възможност за развитие и до 2030 г. той да нарасне до 20% от общите приходи на компанията, които за 2020 г. са 71 млрд. евро.

OnePlus 9 Pro предлага 120 Hz LTPO дисплей и съвместно разработена с Hasselblad камера

OnePlus 9 Pro е новият флагман на китайската компания, който не само бележи следващото поколение премиум модели за нея, но…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer