НачалоНовиниWindows 11 дебютира с обновена визия, нови екстри и Android приложения

Windows 11 дебютира с обновена визия, нови екстри и Android приложения

3261
Написана от  nixanbal 24 юни 2021
Windows 11 дебютира с обновена визия, нови екстри и Android приложения

Microsoft представи днес новата версия на своята операционна система Windows 11, която преди дни се появи преждевременно. Новото издание на платформата предлага обновена визия с доста по-свеж интерфейс и заемки от macOS, идва с някои нови екстри и Android приложения. 

Това е първата версия от новата ера за Windows, обяви Сатя Надела, главен изпълнителен директор на Microsoft за версия 11. 

Не беше посочена точна дата, на която Windows 11 ще бъде пуснат към потребителите, но това ще се случи към края на 2021 г. Надграждането ще бъде безплатно за всички с Windows 10 машини. 

Wondows-11-Start

РС-тата, които могат да бъдат надградени до Windows 11, ще трябва да покриват някои минимални изисквания. Това включва 64-битов процесор, 4 GB RAM и 64 GB памет.

Windows-11-PC-Devices

Windows 11 въвежда променен потребителски интерфейс, в който са видими много новости, но най-вече - съвсем различно Start меню, много по-леко, без Live Tiles и вече центрирано заедно с други приложения. Microsoft обещава още подобрения в производителността, обновено поле с "уеб уиджети", директна интеграция на Microsoft Teams и различни нововъведения за по-добър мултитаскинг, като например Snap Layouts. 

Windows-11-Chat-Integration-Screen

Една от другите важни новини е, че Windows 11 ще предлага достъп до Android приложения. Това ще бъде възможно през Appstore-а на Amazon и чрез технологията Intel Bridge. Бяха демонстрирани приложения като TikTok и Instagram. 

ТЕСТ ДРАЙВ: 5 неща за новата CUPRA Ateca

Преминаваш в спортен режим, с левия крак натискаш спирачката до долу, с десния - пълна газ и при достигане на…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer