НачалоНовиниWindows 8 - нов Metro style интерфейс, приложения и още...

Windows 8 - нов Metro style интерфейс, приложения и още...

4292
Написана от  nixanbal 13 септември 2011
Windows 8 - нов Metro style интерфейс, приложения и още...

В Лос Анджелис в момента тече конференцията за разработчици BUILD, на която Microsoft разкрива новата версия на операционната система Windows 8. Новата платформа е коренно различна от предишните издания, съвместима е с таблети, мобилни и стационарни компютри, а иновативният Metro style интерфейс, от който ще видите скрийншоти по-надолу, е само началото...

Новият Windows 8 се базира на Windows 7, но Microsoft посочва, че е запазил само най-добрите му черти, а останалото е подобрения в производителността, сигурността и надеждността на системата. Windows 8 използва и по-малко памет, оставяйки я за нуждите на приложенията. А приложенията са в центъра на новата платформа, като те дори "комуникират" помежду си и можете например да изберете различни снимки от Facebook, Flickr или от харддиска, които да изпратите заедно в имейл.

windows 8 02

Интересно е, че демонстрираните на конференцията дисплеи, независимо на стационарни или мобилни машини, са широкоекранни и с чувствителна на допир повърхност. Самите машини пък са предимно батерии - т.е. батериите заемат по-голяма част в корпуса от самия компютър, а като цяло устройствата са изключително тънки, леки и компактни.

windows 8 04

На всички щастливци, присъстващи на конференцията BUILD, Microsoft ще подари по една бройка от станалия популярен напоследък таблет, създаден от Samsung. Въпросната джаджа, както се предполагаше, е по-скоро устройство за разработки, а не краен продукт и я наричат Developer PC. Все пак сред спецификациите на таблета са 11.6"дисплей, 64 GB свободно пространство, 4 GB RAM памет, 3G, microSD, microHDMI, NFC и опция за докване, която позволява машинката да се зарежда, да бъде свързана с периферия през USB и др. А, с таблета тия хора получават и по 2GB безплатен 3G мобилен интернет от АT&T.

Гледайте конференцията на живо тук. А моите първи впечатления от Windows 8 са WOW!

Xiaomi Robot Vacuum X10+ - най-напредналият технологично робот прахосмукачка на компанията

Xiaomi е един от популярните брандове, когато става дума за роботи прахосмукачки, като самият аз използвам у дома един от…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer