НачалоНовиниWSJ: Nokia пуска смартфон с Android без Google

WSJ: Nokia пуска смартфон с Android без Google

3267
Написана от  nixanbal 11 февруари 2014
WSJ: Nokia пуска смартфон с Android без Google

На 24 февруари Nokia ще представи първия си смартфон с Android OS - отдавна подозираме това, а сега и The Wall Street Journal го потвърди. Източникът посочи, че устройството действително ще използва конкурентната платформа на Google, но няма да промотира чрез нея услугите на интернет гиганта. Вместо това смартфонът с кодово име Normandy щял да предлага на потребителите познатите услуги на Nokia и Microsoft. 

Nokia Normandy, който очакваме да бъде съвсем базов телефон, позициониран в класа на серията Asha, ще използва силно модифицирана версия на Android, която няма да предлага популярния Google Play, а ще дава достъп до фирмения Nokia Store, където приложенията са в пъти по-малко, но пък така Google няма да печели от дроида на финландците/Microsoft. 

Смартфонът няма да предлага традиционните услуги на Google

Според WSJ устройството ще промотира услугите HERE Maps и Mix Radio, с което ще бъдат изключени други алтернативи на Google, пристигащи по начало в традиционните смартфони с Android. 

Както и преди съм отбелязвал - подходът на Nokia ще бъде да използва основата на Android, но ще я промени до неузнаваемост, ще премахне услугите на Google и това ще я доближи до модела на Amazon с тяхната серия таблети Kindle Fire. 

Xiaomi 14 Ultra получи европейска премиера, очакваме го в България през април

Здравейте от слънчева Барселона, където Xiaomi току-що представи в Европа новия си премиум смартфон Xiaomi 14 Ultra. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer