НачалоНовиниXiaomi 12 може да е компактният флагман, който всички очакваха

Xiaomi 12 може да е компактният флагман, който всички очакваха

1616
Написана от  nixanbal 24 декември 2021
Xiaomi 12 може да е компактният флагман, който всички очакваха

Оказва се, че Xiaomi действително подготвя компактен флагман и това не са били грешни слухове. Нови изображения на Xiaomi 12 разкриват, че устройството ще предлага 6.28" диагонал на екрана, което не звучи особено малко, но на фона на все по-големите телефони с 6.7-6.8" дисплеи означава значително по-удобни размери. 

Информацията за размера на Xiaomi 12 се появи преди няколко дни, но днес имаме потвърждение и от официални изображения на компанията, които изтекоха няколко дни преди премиерата му. От тях става ясно, че апаратът действително ще има 6.28" диагонал на екрана и ще бъде едно от най-удобните за ползване устройства във високия клас. 

Xiaomi 12

Кадрите тук показват, че Xiaomi ще акцентира върху компактните размери на Xiaomi 12, като дори го сравнява с iPhone 13. 

Xiaomi 12

Xiaomi 12

Освен това изображенията потвърждават, че Xiaomi 12 ще предлага тройна основна камера с 50 МР главен сензор, селфи камерата ще бъде целтрално изрязан в горната част на дисплея кръг, а екранът ще бъде съвсем леко извит, повече в покривното му стъкло, отколкото в панела. Едната от версиите разкрива и зелен цвят с гръб от (вероятно) изкуствена кожа. 

csm Xiaomi 12 und Xiaomi 12 Pro erster Teaser d23eb3e3c085

Сред останалите характеристики на Xiaomi 12 се очаква да видим Snapdragon 8 Gen 1 и дисплей със Samsung E5 AMOLED панел със 120 Hz и Full HD резолюция.

Компактният Xiaomi 12 е само един от новите флагмани на компанията, които се очакват на 28 декември първо в Китай. Тогава ще видим поне още едно устройство - Xiaomi 12 Pro, който ще бъде по-голям и вероятно с някои екстри повече. Говори се и за Xiaomi 12 Ultra, който може и да се появи на по-късен етап и ще предлага съвсем различен дизайн от другите два. 

Google показа Pixel 7 и Pixel 7 Pro няколко месеца преди премиерата им

Google реши да изпревари изтичането на информация и снимки и сама повдигна предпремиерно завесата над новите си смартфони Pixel 7…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer