НачалоНовиниXiaomi 12S Ultra ще използва огромен 1" сензор, съвместно разработен със Sony

Xiaomi 12S Ultra ще използва огромен 1" сензор, съвместно разработен със Sony

1720
Написана от  nixanbal 30 юни 2022
Xiaomi 12S Ultra ще използва огромен 1" сензор, съвместно разработен със Sony

Серията Xiaomi 12S ще бъде представена на 4 юли в Китай, но на този етап няма изгледи да излезе извън пределите на родината си. Премиум моделът в нея обаче, Xiaomi 12S Ultra, ще бъде изключително интересно устройство и освен че камерата му ще бъде съвместно разработена с Leica, основният ѝ сензор ще бъде огромният 1-инчов Sony IMX989.

Sony IMX989 е значително по-голям от сензорите, които използват популярни флагмани, включително iPhone 13 Pro Max, Galaxy S22 Ultra и други. По-голямата площ означава повече уловена светлина и по-качествени и детайлни изображения, особено при ниска осветеност. 

Sony преди време пусна супер нишов модел с 1" сензор, Xperia PRO-I, но всъщност използва само част от него. Предстои да разберем какъв ще бъде подходът на Xiaomi, но шефът на компанията е потвърдил в Weibo, че изображението няма да изрязва част от сензора, пише Android Authority.

xiaomi sensor 1

Интересна информация, също официално от Xiaomi, е, че сензорът не е разработен и модифициран от Sony за тях, а е обща разработка на двете компании, които са си поделили разходите по нея от $15 милиона. 

Xiaomi 12S

Разбира се, предстои да разберем дали въпросният сензор ще бъде достатъчен, за да направи Xiaomi 12S Ultra най-добрия камерафон на пазара, но за това вероятно ще разчитаме основно на информация от китайските медии. 

5 НЕЩА за USB-C монитора Philips 27E1N5600HE/01

Philips 27E1N5600HE/01 е монитор с 27" диагонал, който е създаден основно за работа. Независимо дали го използвате в офиса или…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer