НачалоНовиниXiaomi 13 Ultra може да предложи едно от ключовите предимства на Huawei Mate 50 Pro

Xiaomi 13 Ultra може да предложи едно от ключовите предимства на Huawei Mate 50 Pro

1306
Написана от  nixanbal 10 април 2023
Xiaomi 13 Ultra може да предложи едно от ключовите предимства на Huawei Mate 50 Pro

Преди дни научихме официално, че Xiaomi 13 Ultra ще се предлага на световния пазар и няма да остане запазена привилегия само за потребителите в родината си Китай. За устройството очакваме да бъде най-премиум смартфонът на Xiaomi досега, а също и най-способният им модел за снимки. Днес излезе и информация, че Xiaomi 13 Ultra ще открадне едно от ключовите предимства на Huawei Mate 50 Pro и Huawei P60 Pro - променливата бленда. 

Променливата бленда на обектива ще позволява на потребителите да избират колко светлина да попада върху сензора. При ниска осветеност се използва по-отворена бленда, а при по-светла среда - по-затворена. Освен това блендата помага и за регулиране на ефекта боке, т.е. колко да бъде размазан фонът в кадъра. 

Тази екстра сме виждали няколко пъти в миналото, но в съвременните смартфони в най-развит вариант я предложи Huawei с модела си Mate 50 Pro в края на миналата година. Това устройство разполага с 10-степенна механична бленда от f/1.4 до f/4.0. Потребителите могат да я регулират ръчно в професионален режим или тя да се променя сама спрямо условията в автоматичния.  

Xiaomi-13-Ultra-render

Сега популярният източник Digital Chat Station съобщава, че Xiaomi също ще предлага тази функционалност в следващия си флагман Xiaomi 13 Ultra, чийто официален анонс се очаква до края на април. 

Посочва се, че Xiaomi 13 Ultra ще има четворна камера и ще залага на огромния 1-инчов Sony IMX989 като основен сензор. Него познаваме също от Xiaomi 13 Pro и Xiaomi 12S Ultra, но обективът пред този сензор за първи път ще използва въпросната променлива бленда, макар че не става ясно какви стойности ще има тя и колко стъпки.

Друга очаквана характеристика за камерата на Xiaomi 13 Ultra е нова камера с по-голям зуум, предполага се с перископна оптична система. Експертите на Leica ще са работили заедно с Xiaomi по този модел, така че със сигурност ще видим и допълнителни подобрения и режими на снимане. 

Смартфоните Redmi Note 13 на Xiaomi са в България - цветове, версии и цени

След като преди минути тук, в Букурещ, Xiaomi представи за нашия регион смартфоните от серията Redmi Note 13, вече имаме…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer