НачалоНовиниXiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro може да бъдат обявени на 27 октомври

Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro може да бъдат обявени на 27 октомври

1397
Написана от  nixanbal 12 октомври 2023
Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro може да бъдат обявени на 27 октомври

Xiaomi съвсем наскоро представи смартфоните от серията Xiaomi 13T, но след две седмици може да обяви и следващото си поколение флагмани Xiaomi 14. Това твърдят слуховете, според които компанията ще бъде първата с модели, използващи Snapdragon 8 Gen 3. 

Източници от Weibo твърдят, че Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro ще бъдат обявени на 27 октомври. Това е първият ден след конференцията Snapdragon Summit на Qualcomm, която ще се проведе между 24 и 26 октомври и на която очакваме премиерата на Snapdragon 8 Gen 3 - новият мощен чипсет от най-висок клас, който ще бъде в сърцето на редица флагман смартфони в края на тази и началото на следващата година.

Xiaomi традиционно е първата или сред първите компании, пускащи модел с най-актуалния Snapdragon, което изглежда ще се случи и през 2023 г. 

Анонсът на Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro ще се състои в Китай и първоначално устройствата ще бъдат лансирани само на родния им пазар. Традиционно международните им версии излизат в Европа на отделно събитие в първите месеци на следващата година. Също през 2024 г. се очаква и модел Xiaomi 14 Ultra. 

За двата флагмана се говори, че ще предлагат камери Leica с три фокусни разстояния и ще се базират на MIUI 15/Android 14. Pro версията може да предложи още титанова рамка и сателитна комуникация. 

Apple Vision Pro - свръхтехнологичните очила, с които Apple иска да покори нови реалности

Apple представи днес на своята конференция за разработчици първите си очила за смесена реалност Apple Vision Pro. Това е най-напредналият…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer