НачалоНовиниXiaomi за първи път измества Apple от второто място на световния смартфон пазар

Xiaomi за първи път измества Apple от второто място на световния смартфон пазар

1107
Написана от  nixanbal 16 юли 2021
Xiaomi за първи път измества Apple от второто място на световния смартфон пазар

Xiaomi за първи път се е изкачила до втората позиция в световната класация на най-големите производители на смартфони, сочат данните от най-новия доклад на Canalys за второто тримесечие на 2021 г. Според доклада Xiaomi е отчела 83% ръст в доставките на смартфони през пролетта. 

За периода април-юни доставките на смартфони в света са нараснали с 12%, отчита Canalys и извежда предварителен топ 5 на най-големите компании от сектора. 

Лидерската позиция остава за Samsung, които с 15% ръст са постигнали 19% дял от световните доставки на смартфони за Q2 на 2021 г. След тях обаче идва Xiaomi с 83% ръст и много близък дял от 17 на сто. Трети са Apple с 1% ръст и 14% дял. 

Четвъртото и петото място са за китайските Oppo и Vivo, всяка с по 10% дял. 

Най-големите производители на смартфони в света

Анализаторите посочват, че Xiaomi вече са основен играч по брой доставки на смартфони, но по отношение на средна продажна цена са с 40% и 75% по-надолу от Samsung и Apple. Това означава, че тази година китайската компания ще положи усилия да увеличи продажбите си на премиум модели, какъвто е Mi 11 Ultra. Това обаче няма да бъде лесна задача, коментират от Canalys, тъй като същата цел имат и Oppo и Vivo. 

OnePlus 9 Pro предлага 120 Hz LTPO дисплей и съвместно разработена с Hasselblad камера

OnePlus 9 Pro е новият флагман на китайската компания, който не само бележи следващото поколение премиум модели за нея, но…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer