НачалоНовиниXiaomi е разработвала смартфон със сгъващ се навън дисплей

Xiaomi е разработвала смартфон със сгъващ се навън дисплей

897
Написана от  nixanbal 18 ноември 2022
Xiaomi е разработвала смартфон със сгъващ се навън дисплей

Xiaomi вече има няколко смартфона със сгъваем дисплей, макар и нито един от тях да е стигал до европейския пазар. Сега се оказва, че компанията е подготвяла и сгъваем модел с по-различен дизайн, при който дисплеят се е прегъвал навън. Той обаче е останал на ниво прототип. 

Кадрите тук бяха разпространени в Twitter и би трябвало да разкриват прототип на необявен смартфон Xiaomi със сгъващ се навън екран. Подобен сме виждали вече при Huawei Mate Xs и Mate Xs 2, като и тук се виждо разположение на основната камера и бутон за отключване механизма на дисплея. 

FhyDdZWWAAAHqxM

Смартфонът на Xiaomi е използвал чипсет Snapdragon 855 с 5G модем, което подсказва, че е модел отпреди няколко години. 

FhyFlxAX0AEHe4V

Припомням ви, че през 2020 г. Letsgodigital бяха писали за патент на Xiaomi, който описваше същото сгъваемо устройство и прототипът тук показва, че компанията е следвала първоначалната си идея съвсем стриктно.

opvouwbare-smartphones

Моделът обаче е останал само на фаза прототип и така и не сме виждали смартфон със сгъващ се навън дисплей от този производител. 

Xiaomi представи серията Redmi Note 13 на регионално събитие в Букурещ

Здравейте от Букурещ, Румъния, където току-що приключи регионалната премиера на най-новите смартфони от Xiaomi в серията Redmi Note 13. Компанията…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer