НачалоНовиниXiaomi е все по-близо до масовото производство на първия си електромобил

Xiaomi е все по-близо до масовото производство на първия си електромобил

585
Написана от  nixanbal 24 август 2023
Xiaomi е все по-близо до масовото производство на първия си електромобил

Първият електромобил на Xiaomi е все по-близо до масово производство, след като компанията току-що получи одобрение на плановете си от китайския регулатор NDRC (National Development and Reform Commission). Припомням ви, че Xiaomi сформира звено за разработка на електрически превозни средства през 2021 г., а целта е първият електромобил да бъде пуснат през първата половина на 2024 г.

Xiaomi ще инвестира $10 милиарда в продължение на десетилетие в своя автомобилен бизнес, като се очаква масовото производство на първия електромобил да започне в първото полугодие на следващата година. 

Сега компанията е още по-близо до целта си, след като Националната комисия за развитие и реформи (NDRC) на Китай даде зелена светлина пред плановете ѝ. Това е едва четвъртото такова разрешение, което се издава от регулатора от края на 2017 г. досега, припомня Reuters.

Xiaomi MS11

Xiaomi все още има нужда от разрешение от Министерството на индустрията и информационните технологии, което оценява доколко автомобилите отговарят на техническите изисквания и изискванията за сигурност в страната. 

Xiaomi MS11

Ако всичко върви по план и Xiaomi действително успее да пусне собствен електромобил още догодина, компанията ще се изправи пред много предизвикателства на китайския пазар, включително намаляващото търсене, което предизвика ценова война между актуалните играчи.

Xiaomi MS11

Междувременно се появиха снимки на маскиран автомобил, за който се твърди, че е тъкмо електрическият седан Xiaomi MS11. Очаква се моделът да се продава за около 200 000 юана или малко над 25 000 евро. 

Първият кадър е макет, а не официална снимка на електромобила. 

Над 200 000 броя смартфони, джаджи, смарт технологии и таблети на склад за eMAG Black Friday + селекция

Рано сутринта на 17 ноември започва тазгодишното издание на eMAG Black Friday, който ще предложи над 1 милион оферти за…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer