НачалоНовиниXiaomi и Motorola ще обявят първите смартфони със Snapdragon 898

Xiaomi и Motorola ще обявят първите смартфони със Snapdragon 898

1057
Написана от  nixanbal 05 ноември 2021
Xiaomi и Motorola ще обявят първите смартфони със Snapdragon 898

В самия край на 2020 г. Xiaomi беше първият производител, който представи смартфон с обявения тогава Snapdragon 888. Днес слуховете твърдят, че китайската компания отново ще бъде пионер със следващия премиум чипсет на Qualcomm - Snapdragon 898. 

Ако следваме досегашните ходове на Qualcomm, премиерата на новия им чипсет от най-висок клас би трябвало да се състои в началото на декември. Затова няма да е изненада, че първите смартфони с него може да се появят още до края на същия месец, като в китайската мрежа Weibo профилът Digital Chat Station споделя за пореден път интересни детайли. 

Според него Xiaomi ще са първи в света с премиум модел, базиран на новия Snapdragon 898. Това вероятно ще бъде моделът Xiaomi 12, който не е изключено тогава да бъде анонсиран само за родния Китай, а в началото на 2022 г. и за Европа. Почти веднага след него източникът твърди, че и Motorola ще обяви свой смартфон с тази платформа. 

И докато за Xiaomi това не е изненада, имайки предвид, че същото се случи и миналата година, при Motorola такъв ход би бил неочакван, защото анонсите им на важни модели обикновено не са през декември.  

Nokia представя 6 нови смартфона в среден и нисък клас, въвежда нови имена за моделите

На очакваното си онлайн събитие днес HMD Global представи цели 6 нови Android смартфона под бранда Nokia, които са позиционирани…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer