НачалоНовиниКитайците Xiaomi вече са третият най-голям производител на смартфони в света

Китайците Xiaomi вече са третият най-голям производител на смартфони в света

6111
Написана от  nixanbal 30 октомври 2014
Китайците Xiaomi вече са третият най-голям производител на смартфони в света

Китайската компания Xiaomi може да е малко позната в Европа и останалата част на света, но в Китай и някои други азиатски държави смартфоните й се разпространяват като горски пожар и това се потвърждава от последните данни на анализаторите. За последното тримесечие Xiaomi е успяла да грабне сериозно парче от пазара и се е изкачила до третото място сред най-големите производители на смартфони в света. 

За периода юли-септември Xiaomi са прехвърлили 17.3 милиона доставки на смартфони, с което заемат 5.3% дял и се нареждат директно след лидерите Samsung (23.8%) и Apple (12%).  

Така китайците изпреварват големи имена като LG и Lenovo, а скокът в броя доставени устройства за тях спрямо същия период на миналата година е над 200%. 

пазарът на смартфони за Q3 на 2014 г.

От IDC отбелязват, че Samsung са с най-сериозен спад на пазара за лятното тримесечие и доставките им са се свили с 8.2 на сто спрямо лятото на 2013-а. 

Предстои да проследим какви резултати ще постигнат производителите на смартфони през коледния период, когато по традиция продажбите на техника се покачват драстично.

За Q3 доставките са били 327.6 милиона броя - с цели 25.2% повече от Q3 година по-рано. 

Електромобилът на Xiaomi ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.78 секунди и има до 800 км пробег

Xiaomi повдигна сериозно завесата над първия си електромобил, който ще се предлага под името SU7. Луксозно изглеждащото возило обещава отлични…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer