НачалоНовиниXiaomi измести Samsung от челното място на най-големия пазар на смартфони в света

Xiaomi измести Samsung от челното място на най-големия пазар на смартфони в света

8285
Написана от  nixanbal 05 август 2014
Xiaomi измести Samsung от челното място на най-големия пазар на смартфони в света

Китай е най-големият пазар за смартфони в света - мястото, където всеки производител на такива устройства иска да има стабилни позиции, но и страната, в която чуждите брандове трудно пробиват. За последното свидетелства класацията на компаниите с най-големи продажби, където преобладават китайските вендори с изключение на Samsung. Корейците заемаха гордо първото място на китайския пазар през последните близо три години, но току-що бяха изместени от новата звезда на родната сцена - Xiaomi. 

37% от доставките на смартфони в света се случват в Китай

Xiaomi е китайски производител на смартфони, който наричат "китайския Apple" и който в последните месеци избухна на азиатския пазар.

За второто тримесечие на 2014-а компанията достигна 14% пазарен дял на родния си пазар, сочат нови данни на Canalys, отбелязвайки 240% годишен ръст в продажбите на смартфони и измествайки Samsung от челната позиция. 

Така в китайския топ 10 влизат само два чужди производителя - Samsung и Apple, чийто общ пазарен дял в страната е едва 18%. 

Нещо повече - коментарите за "феноменалното" представяне на Xiaomi никак не са преувеличени, защото през последното тримесечие младата компания успя да влезе и в световния топ 5 по доставка на смартфони с 5% дял. Тук Samsung обаче запазва челното място, макар и вече с по-скромен дял от 26 на сто. 

Samsung представи новите си AI телевизори за 2024 г., започва кампания по предварителни поръчки

Преди дни ви разказах за моя 8K Neo QLED телевизор у дома, а днес е време за следващото поколение. Samsung…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer