НачалоНовиниXiaomi MIX Fold 2 ще има по-високи резолюция и опреснителна честота на сгъваемия дисплей

Xiaomi MIX Fold 2 ще има по-високи резолюция и опреснителна честота на сгъваемия дисплей

767
Написана от  vangelitsa.karadzhova 12 януари 2022
Xiaomi MIX Fold 2 ще има по-високи резолюция и опреснителна честота на сгъваемия дисплей

През март на 2021 г. Xiaomi представи първия си смартфон със сгъваем дисплей (Mi MIX Fold), който сякаш не беше особено амбициозен проект за компанията, а освен това не излезе от пределите на родния Китай. Сега се говори за MIX Fold 2 - вторият сгъваем модел на Xiaomi, за който все още не знаем дали ще се продава в Европа, но някои от характеристиките му започват да се избистрят. 

За Xiaomi MIX Fold 2, както вероятно ще се нарича устройството, се очаква да предлага по-висока резолюция (2K) на сгъваемия си дисплей, а освен това и по-висока опреснителна честота. Припомням ви, че оригиналният модел (Mi MIX Fold) имаше 90 Hz опресняване на външния и едва 60 Hz на сгъваемия екран.

Освен това се посочва, че двата дисплея щели да бъдат с по-различно съотношение на страните, така че външният да бъде по-широк и близък до стандартен смартфон. Източникът твърди, че пропорциите може да са сходни с тези на обявения преди дни Honor Magic V. Възможно е да се използва и фин стъклен слой от UTG на Samsung. 

Очаква се MIX Fold 2 да се появи през това тримесечие, също като неговия предшественик, а за конфигурацията се говори, че ще се базира на чипсета Snapdragon 8 Gen 1. 

Samsung Galaxy Z Flip 4 има подобрена камера и по-голяма батерия

Samsung току-що представи новия си компактен смартфон със сгъваем дисплей Galaxy Z Flip 4. Той не носи революционни промени, каквито…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer