НачалоНовиниXiaomi може да пусне нов бранд смартфони за технологични ентусиасти

Xiaomi може да пусне нов бранд смартфони за технологични ентусиасти

1134
Написана от  dessyteneva 24 август 2022
Xiaomi може да пусне нов бранд смартфони за технологични ентусиасти

Xiaomi вероятно планира да представи нова серия или дори нов подбранд смартфони, насочени към технологичните ентусиасти, пише Mobile Indian, позовавайки се на собствени източници. Устройствата ще работят с почти чист Android и ще са базирани на чипсети от серията Snapdragon 700.

Твърди се, че тези нови устройства на Xiaomi ще работят с близък до чистия Android софтуер, в който няма да има много модификации и никакви дублиращи се приложения от производителя. Говори се, че новите смартфони ще получат три ъпдейта на операционната система и четири години ъпдейти по сигурността.

Интересното е, че като хардуер компанията няма да залага на премиум чипсети, а на такива от среден клас. Все пак се говори за предложения от серията Snapdragon 7xx на Qualcomm, така че става въпрос за адекватна конфигурация, макар и не най-напомпаната на пазара. 

 

Цените ще варират между $200 и $300, като може да се произвеждат в Индия, където и да бъдат пуснати първоначално, но се очаква да достигнат и други пазари.

Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6 идват в България - цени и наличности

Току-що представените смартфони със сгъваеми дисплеи Galaxy Z Fold6 и Galaxy Z Flip6 на Samsung скоро ще бъдат на българския…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer