НачалоНовиниXiaomi патентова подобен на Galaxy Z Flip сгъваем смартфон

Xiaomi патентова подобен на Galaxy Z Flip сгъваем смартфон

888
Написана от  dessyteneva 27 май 2022
Xiaomi патентова подобен на Galaxy Z Flip сгъваем смартфон

Xiaomi вероятно работи върху нов модел сгъваем смартфон тип мида, става ясно от подаден наскоро от компанията патент в Китайската национална администрация за интелектуална собственост. Изображенията в патента сочат дизайн, много близък с този на Galaxy Z Flip – компактно устройство с интересна плочка на камерата.

Да, като дизайн плочката на камерата напомня много на тази на Google Pixel 6, защото се простира от край до край по ширината на телефона. Виждат се три отвора - вероятно за три камери или за двойна камера и LED светкавица.

Xiaomi

Изображенията показват също решетката на високоговорителя в долната част на устройството, слота за SIM картата и USB C порта. От дясната страна се намират бутоните за включване и контрол на звука.

Screenshot 2022-05-27-08-52-25-36 16265bcaaaa96705981edd92ca0c5b39

От изображенията тук не се вижда изрязана селфи камера в екрана, така че е възможно тя да е интегрирана под дисплея, какъвто беше случаят при Mix Fold на Xiaomi. Не се виждат и очертанията на външния екран, които да подскажат размера му.

Разбира се, този патент не означава задължително, че Xiaomi ще представи скоро подобно устройство, но имайки предвид популярността на Galaxy Z Flip 3 и очакванията Galaxy Z Flip 4 да го надмине, би било логично скоро да започнем да виждаме конкуренти с този формфактор.

Официална премиера на Samsung Galaxy S22 Ultra: Да живее S Pen!

След като тази година, сякаш повече от всеки друг път, в мрежата изтече всевъзможна информация за него, днес новият флагман…

Блог за телекомуникации и нови технологии; новини, ревюта и видео на български

Social buttons

facebook-footer 
twitter-footer
youtube-footer